perjantai 23. marraskuuta 2018

SDP ja Kokoomus eivät hyväksy kaikkia suomalaisia

Joulukuun 4. päivänä vietetään suomalaisen demokratian päivää. Liput liehuvat. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ja Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ovat kuitenkin sitä mieltä, että suomalaisen demokratian ulkopuolelle pitää jättää vaaleissa väärin äänestävät. Elinkeinoelämän valtuuskunnan järjestämässä puheenjohtajatentissä Rinne ja Orpo sanoivat yksimielisesti, että Perussuomalaiset eivät tule pääsemään sellaiseen hallitukseen, jossa heidän puolueensa ovat.

SDP ja Kokoomus sulkevat osan suomalaisista demokraattisen järjestelmän ulkopuolelle. Kysymys on isosta asiasta. Jos demarit saavat kevään vaaleissa noin 20 prosentin kannatuksen ja Rinteestä tulee pääministeri, niin hallituskumppaniksi ei edes periaatteessa hyväksytä ehkä noin 10 prosentin kannatuksen saavia persuja. Sama tilanne, jos pääministeriksi tulee Orpo.

Vaikka en ole millään muotoa persujen kannattaja, on käsittämätöntä, että tällainen asetelma on lyöty lukkoon. Tämä muotimalli on tietenkin otettu Ruotsista, vaikka Perussuomalaiset ei edes ole yhtä raju pakolaisvastaisuudessaan kuin Ruotsidemokraatit. Perussuomalaiset on laillinen puolue suomalaisessa demokraattisessa järjestelmässä.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson piti EK:n tilaisuudessa kysymystä perussuomalaisten hallituskelpoisuudesta outona. Hänen mielestä yhden puolueen demonisointi ei palvele mitään. Samaa mieltä olivat Keskustan Juha Sipilä ja Vihreiden Pekka Haavisto, vaikka molemmat pitivätkin hallitusyhteistyötä persujen kanssa epätodennäköisenä.

Kun SDP ja Kokoomus luokittelevat Perussuomalaisten kannattajat ilmeisesti fasisteiksi, niin yhtä hyvin niiden oma diskriminoiva politiikkaa on tuttua fasismista. Rinne ja Orpo tarkoittavat kannanotollaan, että Suomessa saa edelleen äänestää vapaasti, kunhan ei äänestä heidän tuomitsemiaan vaihtoehtoja. Kymmenen prosenttia suomalaisista ei kuulu SDP:n ja Kokoomuksen määrittelemään suomalaiseen yhteiskuntaan.

NEROPATTI NASTOLASTA

Nastolan kaupunginosassa Lahdessa toimii Nastolan aluejohtokunta. Tämän päivän Etelä-Suomen Sanomissa kysytään aluejohtokunnan jäseniltä, mikä on johtokunnan tärkein tehtävä. Sen puheenjohtaja Rauno Grönroos (SDP) vastaa: ”Tärkeää on, että on tällainen toimielin”.

Sama jos kysyttäisiin, miksi on keksitty suola, niin nastolalainen vastaus olisi: ”koska suola piti keksiä”.

kari.naskineng@mail.com