torstai 25. huhtikuuta 2024

Lahdessa ei päätöksentekoon tarvita muita kuin SDP


Lahti Energia Oy:n myyntiaikeista vielä kerran, kun kaupunginhallituksen sitä koskeneen kokouksen (8.4.2024) pöytäkirja on nyt sanasta sanaan luettavissa. Kokous päättyi äänestykseen kh:n jäsenen Timo Putulan (Kok) esitykseen kaupungin talouden tasapainotusohjelman palauttamisesta uuteen valmisteluun. Tämän esityksen Putula teki siksi, että sos.dem. kunnallisjärjestön edustajisto oli edellispäivänä ottanut kielteisen kannan energiayhtiön myymiseen edes osittain. Julkisuudessa on ollut tieto, että kaupunginhallitus oli asian palauttamisen kannalla yksimielisesti. Todellisuudessa Putulan esitystä kannatti kymmenestä kokousedustajasta seitsemän ja tyhjää äänesti kolme sosiaalidemokraattia.


Tosin kh:n puheenjohtaja
Sirkku Hilden (SDP) oli tehnyt oman palautusesityksensä hieman toisin sanoin kuin Putula ja ennen lopullista äänestystä oli ensin äänestetty, kumpiko esityksistä menee tähän loppuäänestykseen.

Tämä kokoustekniikka oli pilkunviilausta. Todellinen iso asia oli, että kaupunginhallitus nosti kädet pystyyn, koska 16 kaupunginvaltuutetun takana oleva demarien kunnallisjärjestö vastusti Lahti Energian myymistä. Näiden 16:n lisäksi kaupunginvaltuustossa on 43 muiden ryhmien edustajaa. Tästä voi nyt tehdä sellaisen johtopäätöksen, että päätöksentekoon Lahdessa tarvitaan vain sosiaalidemokraatit.

Kun tätä mieltä ovat myös porvarit, voi ensi vuoden kunnallisvaalit järjestää niin, että ehdokkaina on vain demareita, joista sitten äänestetään 16 valtuutettua. Enempää ei tarvita, joten tasapainotussäästöäkin syntyy.

kari.naskinen@gmail.com