tiistai 9. huhtikuuta 2024

Demarit pelastivat Lahti Energian lahtelaisille


Etelä-Suomen Sanom
ien hankkimien tietojen mukaan kaupunginjohtaja Niko Kyynäräinen (SDP) oli ”raivoissaan oman puolueensa kunnallisjärjestön kannanotosta, jonka mukaan Lahti Energia Oy:tä ei pidä myydä. Demarit kuitenkin toteuttivat vain sen, minkä 90 prosenttia lahtelaisista halusivat. Näin veronmaksajien arvokkain omaisuus säilyy omassa hallinnassamme.


ESS:n mukaan Kyynäräinen viestitti, että eihän kaupunkia näin voi johtaa. Kaupunginjohtaja on näköjään sitä mieltä, että hän on ylempänä kaikkia muita, joten hänen mielipiteitään ei saa kyseenalaistaa.

Kyynäräisen ja kaupunginhallituksen eliitin ideana oli noudattaa konsulttifirman esitystä, että energiayhtiön lainoja järjesteltäisiin uudelleen, jotta kaupungin saamat osingot yhtiöltä nousisivat 30 miljoonaan euroon. Tähän joutuu veronmaksaja ihmettelemään, mihin tällaisessa operaatiossa tarvittaisiin jotain vierasta osaomistajaa, sillä kyllähän kaupunki voi itsekin neuvotella tarvittavia muutoksia lainoihinsa. Tämä tarkoittaisi lainojen maksuaikojen pidentämistä.

(Johan nyt on se 648 000 euron konsulttisopimus katkaistu?)

Mikkelin kaupunki myi viime vuonna 49 prosenttia Etelä-Savon Energia Oy:stä brittiläiselle sijoitusyhtiölle Aberdeen Standard Investmentsille. Hinta oli 130 miljoonaa euroa, vaikka veronmaksajia pehmitettiin ensin tiedolla, että myyntihinta olisi 180 miljoonaa.

Mikkelin kaupunginvaltuuston paikkajako:
Keskusta 14, Kokoomus 14, SDP 9, vihreät 5, Mikkelin sitoutumattomat 3, persut 2, kristilliset 2, Vapauden liitto 1, Liike Nyt 1. Mikkelin kaupunginjohtaja on Lahden Ahkeran entinen toiminnanjohtaja Janne Kinnunen.

kari.naskinen@gmail.com