sunnuntai 15. marraskuuta 2020

Hyvät valikoimat ja parkkipaikat

Kun henkilöautoilla saapumista pientenkin kaupunkien keskustoihin vaikeutetaan, ovat muutaman kilometrin päässä olevat kauppakeskukset hyviä vaihtoehtoja asioimiseen. Meidän kaupungissa Lahdessa olen jo parin vuoden ajan ajanut toistuvasti 5-6 kilometrin päässä olevaan Karismaan, jossa on ”kaikki”, Citymarket, apteekki, viinakauppa, vaatekauppoja, optikkoja, urheiluvälinekauppoja, Clas Ohlsson, Postin pakettiautomaatti, yli kymmenen erityyppistä ravintolaa ym. Läpi vuorokauden toimiva itsepalvelupesulakin on, ja käytimme sitä, kun meidän talon pesutuvan kone meni rikki ja varaosaa piti odottaa pari viikkoa. Istuimme kahvilassa puoli tuntia ja pyykit oli pesty.


Parkkipaikka on väljä ja tasaisella maalla ilman puomeja ja maksuautomaatteja. Tämä etu tuli viimeksi mieleen, kun silti kävin viime viikolla myös Kauppakeskus Triossa kaupungin keskustassa. Maksuautomaatilla yksi mies kuppasi, eikä osannut sillä maksaa. Eikä se aivan yksinkertainen ainakaan ensikertalaiselle olekaan. Neuvoin miestä, homma hoitui ja mies lähti autolleen - ”perkele, ei enää koskaan”.


Keskustan kadunvarsien parkkiautomaatitkin aiheuttavat ongelmia. Vähitellen olen oppinut, että ne toimivat pankkikortillakin, mutta sitten tuli kuitenkin yllätys, kun menin kaupunginsairaalaan ottamaan influenssapiikkiä. Sairaalan alapuolella Hämeenkadulla olikin vanhanaikainen kolikkomittari, taskussa ei yhtään rahaa, mutta auto oli siihen jätettävä, koska rokotukseen oli tarkka aika varattu. Sakot tuli, 50 euroa.

Karismassa ei ongelmia ole. Kaikki sujuu. Parkkipaikka on hyvä. Tämä on tärkeä asia, sillä on paljon autoilijoita, jotka eivät aja tunnelipaikkoihin.

Vaikka parkkimaksut eivät ole oleellinen asia, niin kyllä ne silti vaikuttavat. Sama se on bensalitran hinnan kanssa. Etsin aina mahdollisimman edullisen bensa-aseman, vaikka pari senttiä/litra ei budjettiini mitään varsinaisesti vaikuta. On kuitenkin luonnollista, että ei makseta ylimääräistä. Eihän muutenkaan viskata maahan ylimääräisiä pieniä kolikoita.

kari.naskinen@gmail.com