lauantai 6. tammikuuta 2024

Lopulliset jäähyväiset kahvihuoneelle


Helsingin Sanomissa oli syyskuussa niin ylistävä arvostelu Teatteri Takomon näytelmästä
Jäähyväiset kahvihuoneelle, että koko loppuvuoden esitykset myytiin heti loppuun. Kun menin nettiin lippujenostoon vasta iltapäivällä, lippuja ei enää ollut. Nyt Kansallisteatteri otti näytelmän isolle näyttämölleen, jossa eilen käväisin. Tunnin katsottuamme lähdimme pois, mutta kannatti käydä sen takia, että taas kerran tuli todistetuksi Helsingin Sanomien kaikkitietävyys vääräksi. Näytelmä on pelkkä sketsikokoelma ihmissuhteiden törmäyksistä ja muista liikkeistä työpaikan kahvihuoneessa. Esille tulee sekä tuttuja asioita että keinotekoista mökellystä, kaikki halpahintaisen komedian keinoin.


Näytelmän on ohjannut Akse Pettersson, joka teki monta hyvää esitystä Q-teatteriin toimiessaan sen johtajana 2013-21. Kahvihuoneen tekstit on ilmeisesti tehnyt hän ja kolme mukana olevaa näyttelijää, koska kirjoittajasta ei ole ohjelmapaperissa mainintaa.

Ideoita kyllä on ja olisi ollut lisääkin, mutta
tämä näytelmä on pelkkää soopaa. Toimii varmaan pikkujoulu- tai muiden vastaavien porukoiden illanvieton osana, mutta kun olin autolla liikkeellä, ei pelkän kahvin avulla päässyt mukaan typerään tunnelmaan.

kari.naskinen@gmail.com