sunnuntai 18. syyskuuta 2022

Verkkopalveluista vaikea irtisanoutua


Olen katsonut maksullisista Ruutuplus-verkkolähetyksistä pesäpalloa. Nyt kun kausi loppui, yritin netissä irtisanoa tilaukseni (12,95 euroa/kk), mutta ei onnistunut. Vaikka en ole mitenkään tumpelo tällaisten tavallisten tietotekniikka-asioiden kanssa, niin Ruutuplussaa en pystynyt peruuttamaan. Kahtena päivänä olen nyt koittanut ja koittanut, yhteensä noin 45 minuutin ajan, mutta ei kun ei.

Tällaisten verkkosivustojen katsojaksi ja maksajaksi sen sijaan pääsee helposti: yksi klikkaus, annetaan sähköpostiosoite ja luottokortin numero, niin heti toimii. Irtisanomisen tekeminen mahdottoman vaikeaksi on törkeää. Seuraavaksi yritän puhelimitse, mikä kestää ja maksaa pitkien jonotusaikojen takia. Jos onnistun puhelimen kanssa, niin enää ensi kesänä en silti pesäpalloa Ruutuplussasta katso.

Tämä digitaalinen ja sekä tv:n maksukanavien bisnes on muidenkin kanssa samanlaista petkutusta. Äskettäin Viasat muutti tarjontaansa niin, että kun olin ennen maksanut sen tiettyjen urheilutapahtumien katsomisesta tietyn summan, niin nyt hinta nousi, koska urheilun lisäksi ko. kanavapakettiin pantiin mukaan muutakin kuin urheilua. Jos siis haluan edelleen katsoa haluamiani autokilpailuja, niin joudun maksamaan enemmän, koska samalta kanavalta tulee myös kokki-, luonto-, muoti- ym. minulle tarpeettomia ohjelmia.

Suomen sanotaan olevan digitaalisessa kehityksessä maailman yksi kärkimaita. Paljon on hyvää saatukin aikaan, mutta rosvoukselle on tullut uudenlaisia tilaisuuksia.

kari.naskinen@gmail.com