maanantai 12. maaliskuuta 2018

Kokoomus kieltää valtuutetuiltaan julkisen mielipiteenilmaisun

Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Kristiina Joensuu kirjoitti Etelä-Suomen Sanomissa 10.3. vastustavansa Lahteen puuhattavaa pormestarimallia. Hän pitiää epädemokraattisena sitä toimintatapaa, jolla hanketta on runnottu. Samalla hän kirjoitti, että Kokoomuksen valtuustoryhmä ei kuitenkaan salli tällaista kirjoittelua.  Tähän valtuustoryhmän puheenjohtaja Hannu Rahkonen vastasi, että väite kirjoituskiellosta on pötypuhetta.

Nyt Kristiina Joensuu paljastaa Kokoomuksen johtajien Milla Bruneaun, Juha Rostedtin ja Hannu Rahkosen allekirjoittaman kirjeen, jossa mielipiteenilmaisu selvästi kielletään: ”Luotamme, että ryhmän jäsenet ymmärtävät, että keskeneräisen asian kommentoiminen julkisesti ei millään tapaa edistä hyvin sujuvaa poliittista valmistelua asiassa. Toivommekin, että tästä viestistä ei poimita asioita mielipidekirjoituksiin.”

Kristiina Joensuu analysoi valinnanvapauspuolueen kirjeen sanamuotoja ja huomaa, että käskykirjeessä kielletään pormestariasian kaikki julkinen käsittely.

"Asian tuominen yhtäkkiä valtuustoon on temppu, jolla vedetään valtuutettuja kuin pässejä narussa. Pieni porukka on määräämässä miten valtuutettujen pitää päättää. Lobbareita haalitaan Tamperetta myöten. Tällainen ei ole demokratiaa. Se on harjoittelua pormestarimallia eli diktatuuria varten. Pormestarimallin puolesta ei ole esitetty yhtään tosiasiaa lukuun ottamatta lisäkustannusten lankeamista veronmaksajille”, kirjoittaa Kristiina Joensuu (ess.fi 12.3.)

kari.naskinen@gmail.com

P.S. Kokoomus erotti Kristiina Joensuun valtuustoryhmästä 12.3.