keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Toriparkin rakentaminen uskallettiin ottaa uudelleen esille heti vaalien mentyä

Toriparkin kannattajat olivat tästä mieliaiheestaan ihmeen hiljaa koko vaalikampanjan ajan. Asiasta oli parempi olla puhumatta, koska se olisi vienyt ääniä. Nyt kun vaaleista on muutama päivä, uskalletaan toriparkin rakentamisen "tärkeydestä" taas puhua. ESS:n pääkirjoitussivulla täräytettiin heti kolme päivää vaalien jälkeen, että Lahden tulevaisuus on kiinni torin alle rakennettavasta parkkihallista. Jos ei rakenneta, Lahti jää ikuiseksi raittikyläksi (Esalainen 29.10.).

Sekin ilosanoma julistettiin, että rakentamiseen ei menisi ollenkaan veronmaksajien rahoja, koska se kustannettaisiin pysäköintimaksuilla. Näiden maksujen kerääjä on miljoonavelkainen Lahden Pysäköinti Oy. Kaikki kuitenkin tietävät, Esalainenkin, että näin ei asia menisi.

Vaalien alla ESS ja Lahden Radio toitottivat, että iso osa ehdokkaista kuuluu Ei-puolueeseen. Kun ehdokas ilmoitti lehtimainoksissaan tai vaalikoneissa, että ei kannata toriparkin rakentamista, hänet sijoitettiin Ei-puolueeseen, kaikkien asioiden vastustajiin.

Annettiin ymmärtää, että asioiden vastustaminen ei kuulu kunnallispolitiikkaan. On kuuluttava Kyllä-puolueeseen, jossa hyväksytään kaikki suunnitteilla olevat asiat - kuitenkin saa sanoa ei veronkorotuksille. Siis kaikki mahdollinen tehdään, mutta verotusta on mieluummin alennettava.

Joka tapauksessa niin kävi, että uuteen kaupunginvaltuustoon valittiin selvä enemmistö toriparkin vastustajia.

Yhden lisävahvistuksen toriparkkihankkeen älyttömyydestä antoi kaupungin kunnallistekniikan johtaja Jorma Vaskelainen (Kok), joka Viikkouutisissa toissa viikolla sanoi, että toriparkin alin kerros näyttäisi yleissuunnitelmassa olevan noin 8 metriä torin pinnan alapuolella - ja huomio, huomio: pohjavesi on torin kohdalla 8-10 metrin syvyydessä!

Pitääkö Vesijärvisäätiön sisälle perustaa Pohjavesisäätiö?

kari.naskinen@gmail.com