tiistai 28. lokakuuta 2008

Lahti ei voi juhlia itsenäisyyspäivää Sibeliustalossa


Lahden kaupungin perinteistä itsenäisyyspäivän vastaanottoa ei tänä vuonna pystytä järjestämään Sibeliustalossa, koska siellä on sinä iltana rokkiyhtye Apulannan konsertti.

Kyllä on munittu oikein tosissaan. Sibeliustalosta oli joskus aikoja sitten tiedusteltu kaupunginkansliasta, haluaako kaupunki varata Sibeliustalon Metsähallin käyttöönsä 6.12. Kuka pölvästi lieneekin kaupungintalolta vastannut, mutta varausta ei ollut tehty. Kesäkuussa kaupunginkansliasta sitten otettiin yhteyttä Sibeliustaloon tässä asiassa, mutta siinä vaiheessa oli Sibeliustalo jo sopinut Apulannan keikasta.

Hölmöä toimintaa molemmilta puolilta. Sibeliustalo on toiminut muodollisesti oikein - ajoissa oli kysytty -, mutta olisivat ottaneet suoraan yhteyttä vaikka kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirtaan, kun ensimmäisellä kerralla oli saatu ihmeelliseltä kuulostava vastaus.

Tässä olisi nyt vaikeuksissa olevalla Lahden Messut Oy:llä hyvä tilaisuus tehdä peeärrää - toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen nopeasti kutsumaan Lahtea juhlimaan itsenäisyyspäivää Lahti-halliin.

kari.naskinen@gmail.com