perjantai 19. helmikuuta 2021

Litmasen ehdoilla niin kuin ennenkin?

Paikallisessa Radio Voimassa Jari Litmanen sanoi, että hän tulisi pelaamaan jäähyväisottelunsa Lahden Kisapuistoon, jos se uudistettaisiin hienoksi jalkapallostadioniksi.

Litmasen pillin mukaan on toimittu ennenkin. Toistakymmentä vuotta sitten Litmanen sanoi, että Kisapuistossa pitää olla kansainväliset mitat täyttävä ruohokenttä. (ESS 16.4.2008) Näin tehtiinkin, vanhan ruohokentän tilalle tuotiin uusia ruohokentänpaloj
a, kenttä saatiin Litmasen edellyttämään kuntoon. Meni kuitenkin vain muutama vuosi, kun jalkapalloväki totesi, että vikatikki, tekonurmi on sittenkin käytännöllisempi, joten sellainen tehtiin. Satoja tonneja siinä välillä tuhraantui.

Kaikkiaan erikoista vatkausta tämän asian kanssa. Kun jalkapalloareenaa alettiin vaatia paremmaksi, meille veronmaksajille kerrottiin lehdissä, että kustannuksista kolmasosan hoitaisimme me, yhden kolmasosan FC Lahti Oy ja viimeisen kolmasosan sponsorit tai muuten vain elinkeinoelämä. Nyt tilanne on kuitenkin sellainen, että veronmaksajat kustantavat koko hoidon, jos uudishanke toteutuu. Tähän ehkä tarvitaan parkkimaksujen korottaminen, mutta menköön.

Jos otettaisiin järki käteen, Kisapuiston jalkapallokatsomoa kunnostettaisiin ja pukukoppi- ym. sosiaalitilat rakennettaisiin uusiksi kelpaamaan kotimaisen tason sarjaotteluille. Sitten jos ehkä kerran viidessä vuodessa tarvittaisiin kansainvälisten liittojen vaatimusten mukaiset olosuhteet, pelattaisiin se ottelu urheilukeskuksessa.

Lahtelaisten seurojen kaikkien aikojen merkittävin ottelu on muuten pelattu Helsingin olympiastadionilla
maaliskuussa 1986.

kari.naskinen@gmail.com