keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Maajoukkueen pelikirja kunnossa

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola sanoi maajoukkueen kännijuhlimisesta kysyttäessä olevan ”harmillista, että näinkin hieno asia kuin MM-kulta vetää puoleensa erilaisia lieveilmiöitä”. - Tarkoitti varmaan jääkiekkomaajoukkuetta.

Jääkiekkoliiton viestintäpäällikkö Henna Malmberg puolestaan vakuutti, että maajoukkueella on olemassa pelisäännöt alkoholin käytöstä. Ne olivat käytössä, kun joukkue palasi Suomeen.

Jääkiekkoliiton nuorten terveydenedistämistrategiassa korostetaan päihteettömyyttä ja hyvän esimerkin antamista junioreille. Strategian mukaan ”päihteiden osalta pitää myös aina käydä arvokeskustelua; kysymys on esimerkiksi siitä, millaisen mallin aikuiset haluavat antaa jääkiekkojoukkueensa nuorille omalla suhtautumisellaan päihteisiin.” – Nimenomaan tästä tärkeästä asiasta pelaajat varmaan keskustelivat tasavallan presidentin Tarja Halosen kanssa Helsingin torilla, kun keskustelu näytti kovin vilkkaalta.Todennäköisesti Ossi Väänänen ja kumppanit kertoivat presidentille, että strategiassa toivotaan seuratasolla päihteettömäksi julistautumista, mutta ettei strategiassa puhuta mitään maajoukkueesta.

kari.naskinen@gmail.com