torstai 19. elokuuta 2010

Venäjä on huono, huono, huono

Amerikkalaisen Newsweek-lehden mukaan Suomi-Finland on maailman paras maa. Maailman johtavan poliittis-taloudellis-analyyttisen ryhmän muodostavat Jyri Häkämies, Jyrki Katainen ja Alexander Stubb ovat puolestaan julkistaneet tutkimustuloksensa, mikä osoittaa, että Venäjä on huono, Hollantikin on sitä parempi.

Saman tutkimuslaitoksen mukaan myös Venäjän edeltäjä Neuvostoliitto oli huono. Se käytti jopa vääriä menetelmiä ankarassa avaruuskilpailussa. Häkämies, Katainen ja Stubb ovat pystyneet todistamaan, että Sputnikissa ei ollutkaan Laika-koira, vaan DDR:ssä valmistettu laite, josta saatiin koiran haukuntaa muistuttava ääni. Myöhemmin DDR:n keksintöministeriö Erfindungsministerium myi tämän patentin Amerikkaan Duracellille, mutta sillä rajoituksella, että se ei saanut ryhtyä tekemään Duracell-koiria. Niin syntyi Duracell-pupu.

Viimeksi Barcelonan EM-kisoissa venäläiset petkuttivat taas. Juuri ennen kilpailujen alkua venäläiset urheilijat vaihtoivat jalkaansa sellaiset piikkarit, joissa oli kolme piikkiä enemmän kuin muilla. Tämän ansiosta Venäjä voitti eniten mitaleita.

Kestävyysurheilun asiantuntijana tutkimusryhmässä oleva Alexander Stubb on päätynyt siihen, että suomalainen mies on nyt kahteen kertaa osoittautunut paremmaksi kuin venäläinen. Suomalainen kestää paremmin sekä kylmää että kuumaa. Ensimmäinen testi oli talvisota ja toinen Heinolan löylykilpailu. Asian lopulliseksi varmistamiseksi tutkimusryhmä on sopinut Heinolan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Hannele Rämön kanssa, että ensi kesänä Heinolassa testataan vielä suomalaisten ja venäläisten kosteudensietokyky. Suomalainen ja venäläinen upotetaan Heinolan läpi menevään jokeen kymmenen kilon betonipainot jaloissa ja voittaja on se, joka nousee sieltä elävänä. Muita testejä ei enää tarvita sen jälkeen, kun on käynyt ilmi, että savua venäläiset eivät myöskään kestä, kuten Katainen totesi tutkimusryhmän pitämässä tiedotustilaisuudessa.

kari.naskinen@gmail.com