torstai 5. elokuuta 2010

Tuija Nurmella huono päivä

Eduskunnan blondiverkoston vetäjällä Tuija Nurmella (Kok) oli huono päivä. Hän oli tulossa kovaa vauhtia Paavolan maanpuolustusnaisten munkintekokursseilta, jotka oli joutunut jättämään kesken, koska oli menossa samana iltana Heikki Mantereen (Kok) kesäteatteriin Heinäsuolle. Kauppakeskus Trion läpi pyyhältäessään hän kuitenkin näki antiikkikaupan ikkunassa hienon piirongin ja meni sitä katsomaan. Sisään mennessään Tuija kolhaisi isokokoista maljakkoa, joka putosi lattialle ja meni rikki. Myyjä tuli paikalle ja siunaili, että voi voi, se maljakko oli 1700-luvulta. Tuija oli helpottunut: "Minä jo pelästyin, että se oli uusi."

Antiikkikaupasta Tuijan matka jatkui kohti liukuportaita. Niiden luona oli kyltti, missä sanottiin: "Liukuportaisiin koira sylissä." Tuijalle tuli kiire - häneltä meni melkein puoli tuntia, ennen kuin löysi yhden tutun, joka lainasi Tuijalle koiraansa.

Mutta epäonni vain jatkui. Kun Tuija oli liukuportaiden puolivälissä, osui myrsky Lahden keskustan kohdalle ja kauppakeskuksesta menivät sähköt poikki. Liukuportaat pysähtyivät ja Tuija joutui odottelemaan liukuportaissa varttitunnin, ennen kuin sähköt palasivat.

Heinäsuolle Tuija ehti juuri siinä vaiheessa, kun yleisölle sanottiin, että kännykät pitää sulkea. Taas huonoa säkää Tuijalla, sillä häneltä oli kännykkä jäänyt autoon. Onneksi Tuijan mies Veli-Matti oli mukana, joten Tuija käski Veli-Mattia käymään autossa sammuttamassa puhelimen.

Tänä aamuna tapasin torikahvilassa Tiuppavaaran vanhan isännän, joka sukupolvenvaihdoksen jälkeen on musiikki-, jääkiekko- ja kioskimies Heikki Sihvonen. Hän kertoi tapauksesta:

Mies oli nukkumaan mennessään nähnyt ikkunasta, että alhaalla kadulla seisoi passipoliisi. Aamulla mies katsoi taas ikkunasta, ja edelleen poliisi seisoi siellä. Mies avasi ikkunan ja huusi, että oletteko sama poliisi, joka illallakin siinä seisoi. Poliisi vastasi myöntävästi, että tässä on seisottu koko yö. Siihen mies, että "susta olis tullu hyvä kyrpä", ja sulki ikkunan.


Japanilaisen Konican tuotekehitysosastolla on tehty vallankumouksellinen keksintö: on kehitetty kamera, jossa on niin suuri suljinnopeus, että sillä saa kuvattua naisen suu kiinni.

Montako kansanedustajaa tarvitaan vaihtamaan kaikki vanhat hehkulamput uusiin energiansäästölamppuihin? Vaikea sanoa, mutta ainakin Minkkimari Kiviniemi (Kesk) lupaisi, että lamput vaihdetaan heti seuraavalla hallituskaudella. Seuraavalla kaudella kukaan ei kuitenkaan lamppua vaihda, ja näin säästyneillä rahoilla nostetaan kansanedustajien palkkoja.

kari.naskinen@gmail.com