sunnuntai 8. elokuuta 2010

Olen valmis Pelicansin neuvonantajaksi

Kuusysin ja Reippaan entinen valmentaja "Roni" Valtonen antoi syntymäpäivähaastattelussaan hyviä neuvoja FC Lahdelle. ESS:n toimittajan mielestä neuvoja kannattaisi kuunnella, sillä Valtonen on istunut samassa linja-autossa Bobby Charltonin ja Gerd Müllerin kanssa ja kuunnellut niiden keskustelua.

Kun minullakin on nyt aikaa, olisin valmis neuvomaan Pelicansia. Muutama vuosi sitten istuin nimittäin ravintola El Torossa viereisessä pöydässä ja kuuntelin Boris Mihailovin (kuva) ja Sergei Grishintsovin jutustelua. Otin siihen jopa osaakin muutamalla kommentilla.

Television urheiluselostuksiinkin minulla olisi paljon asiantuntemusta, sillä kerran seurasin tarkkaan Tapio Suomisen käyttäytymistä ravintola Memphisissä. Oikea selostaja tekee niin, että seilaa ravintolaa edestakaisin ikään kuin etsien jotakuta, mutta vaikka ei löydäkään, tulee varmistetuksi se, että ainakin kaikki muuat asiakkaat löytävät hänet.

Autourheilu on kuitenkin paras lajini, sillä kerran Frankfurtin autonäyttelyn baarissa istuin oluella samassa pöydässä Nelson Piquetin ja Walter Röhrlin kanssa. Taas osallistuin keskusteluun muutaman sanan verran.

Erittäin kovatasoinen neuvonantaja olisin Kansallisoopperalle ja Savonlinnan oopperajuhlille. Tästä on nyt 30 vuotta, kun osuin samaan linja-autoon nuoren Karita Mattilan kanssa. Puhuttiin jääkiekosta - Karita piti TPS:n puolia ja minä Kiekkoreippaan. Kymmenen vuotta siitä, niin näin Karita Mattilan Seutulan lentokentällä, ja pienessä hiprakassa kun olin, menin juttelemaan. Kun esittelin itseni, Karita ei heti muistanut, mutta kun vähän virkistin hänen muistiaan, Karita muisti: "Ai niin, sinähän olit se jääkiekkomies".

Lahden kaupunginteatteriin voisin milloin tahansa mennä ohjaamaan jonkin musikaalin, koska Iikka Forss asuu naapuritalossa ja kerran tultiin suojatiellä vastakkain.

Politiikassa olisin kovatasoinen neuvonantaja, sillä kerran istuin Jyväskylän Kesän flamencokonsertissa Mauri Pekkarisen takana - puhumattakaan siitä, että olen heittänyt moukaria samasta ringistä kuin Juha Rehula.

Varsinainen huippuneuvonantaja olisin viihde-elämässä. Pari vuotta sitten linja-autossa istui Martina Aitolehti vieressäni käytävän toisella puolella (puhui puhelimeen koko matkan Lahdesta Helsinkiin), ja 20 vuotta sitten oltiin Timo Taulon kanssa tavaratalossa ostoksilla yhtä aikaa Kata Kärkkäisen kanssa.

Jalkapallon saa kuitenkin hoitaa Valtonen, koska siinä lajissa en yllä yhtä koviin suorituksiin.

kari.naskinen@gmail.com