tiistai 30. maaliskuuta 2010

Puoluekokousedustajat

SDP:n 42. puoluekokous järjestetään Joensuussa 27.-29. toukokuuta. Puoluekokous käyttää SDP:n ylintä päätäntävaltaa. Joka toinen vuosi pidettävään puoluekokoukseen valitaan 500 puoluekokousedustajaa demokraattisesti jäsenten keskuudesta. Lahden demarien jäsenäänestyksessä tulivat puoluekokousedustajiksi valituiksi seuraavat:

1. Ulla Juurola

2. Sirkku Hildén
3. Eero Vainio
4. Ulla Vaara
5. Jouko Pylväs
6. Pekka Komu
7. Kari Lempinen

Varaedustajiksi valittiin Eila Jokinen, Heikki Moilanen, Katja Ilmoniemi, Anneli Viinikka, Neea Similä, Pentti Vilmi ja Tomi Sairomaa.

Puoluekokous valitsee SDP:n puheenjohtajan, kolme varapuheenjohtajaa, puoluesihteerin ja puoluehallituksen muut jäsenet. Puoluekokous valitsee myös puoluevaltuuston jäsenet ja sen puheenjohtajan.

Puoluekokous päättää SDP:n politiikan linjasta. Puoluekokouspäätökset ovat pohjana mm. vaaliohjelmille ja puolueen tavoitteille hallitusohjelmaneuvotteluissa. SDP:n linja muodostuu demokraattisesti puolueosastojen ja yksittäisten jäsenten tekemistä aloitteista, puoluekokouksen niihin antamista vastauksista sekä puoluehallituksen kokoukselle valmistelemista kannanotoista ja ohjelmista. Lahdesta lähteneet aloitteet kävin läpi tällä palstalla 3.3.

kari.naskinen@gmail.com