perjantai 6. marraskuuta 2009

Lahdessa rokotukset sujuvat

Lehdissä ja televisiossa on ollut paljon juttuja siitä miten sikarokotuksissa on ollut ongelmia. Systeemi on sekava, tieto ei ole kulkenut ja terveyskeskukset ovat ruuhkautuneet. Tämän päivän Etelä-Suomen Sanomissa on kuva Heinolassa rokotukseen jonottavista, ja Helsingin Sanomissa on kuva Kuopiosta, missä jono terveyskeskuksen ulkopuolella näytti eilen olleen muutaman sadan metrin pituinen.

Lahdessa kaikki on toisin. Rokotukset pelaavat eikä älyttömiä ruuhkia ole. Riskiryhmään kuuluvana kävin eilen hakemassa rokotteen Launeen terveysasemalla. Varttitunti siinä meni ja homma oli sitten selvä.

Kaiken lisäksi henkilökunta toimi joustavasti, sillä olin mennyt väärään paikkaan hakemaan rokotetta. Luulin asuvani keskustan terveysaseman alueella, mutta hoitajarouva sanoi, että kuulunkin Jalkarannan terveyskeskuksen alueeseen. Tämä ei kuitenkaan estänyt piikin saamista.

Varsinainen yllätys oli, että siinä tätä aluejakoa ihmetellessäni sain piikin olkavarteeni niin, että en ehtinyt toimenpidettä edes huomata. Ovat rokotusneulat näköjään ohentuneet siitä, mitä ne olivat 40 vuotta sitten Hennalassa, jossa edellisen kerran olin jonkin rokotteen saanut.

kari.naskinen@gmail.com