perjantai 20. marraskuuta 2009

Lahden Kokoomus hajoamisen partaalla

Jo pitemmän aikaa ovat Lahden Kokoomuksen rivit olleet niin sekaisin, että aletaan olla samanlaisessa tilanteessa kuin kymmenen vuotta sitten, jolloin Kokoomuksen valtuustoryhmä jakautui virallisestikin kahtia. Jäävuoren huippu tuli pintaan ja julkisuuteen, kun Reijo Mäki-Korvelan johtama Lahden urheiluhalliyhdistys junttasi ulos kaupunginvaltuutettu Jorma Ratian. Mäki-Korvela on Kokoomuksen kunnallisjärjestön puheenjohtaja. Ratian oli määrä tulla valituksi halliyhdistyksen hallitukseen kaupungin edustajana, mutta hänen sijastaan valittiinkin Keski-Lahden Kokoomuksen puheenjohtaja Osmo Hynninen.

Julkisesti ovat sotatilassa keskenään myös Reijo Mäki-Korvela ja kaupunginvaltuutettu Matti Kataja, joka on kunnallisjärjestön hallituksen jäsen ja Joutjärven Kokoomuksen puheenjohtaja.

Eilen pidetyssä Keski-Lahden Kokoomuksen syyskokouksessa Mäki-Korvela ilmoitti, että hän ei enää tule jatkamaan kunnallisjärjestön puheenjohtajana. Kokoomuksen kunnallisjärjestön vuosikokous pidetään 2.12. Uudeksi puheenjohtajaksi valitaan Jorma Ratia tai Jari Salonen.

kari.naskinen@gmail.com