lauantai 22. elokuuta 2009

Mitä ne "oman juoksunsa tekijät" kisoissa tekevät?

Berliinin MM-kisoissa on ollut suomalaisia urheilijoita, joiden ainoa tarkoitus on ollut "oman juoksunsa tekeminen". Mitä tällaisilla on kisoihin asiaa? Kilpailuihin pitää aina mennä kilpailemaan toisia vastaan, tavoitteena voitto tai ainakin mitalisija tai pistesija. Jos kisojen tarkoitus olisi vain vertailla näiden "omien juoksujensa tekijöiden" aikoja, niin yhtä hyvin tälaiset kisat voisi järjestää helpommin: jokainen juoksisi "oman juoksunsa" kotonaan ja ilmoittaisi tuloksensa kansainväliselle liitolle, joka sitten jakaisi mitalit parhaille.

Ei MM-kisoja järjestetä sen takia, että Jukka Keskisalo (kuva) tai Jarkko Kinnunen pääsisi tekemään omia ennätyksiään. MM-kisoihin mennään kilpailemaan muiden kuin itsensä kanssa.

Keskisalo oli Berliinissä typerin esimerkki tästä. Jättäytyi heti muiden juoksijoiden taakse, kohta eroa oli kymmeniä metrejä, mutta valmentajat, tv-selostajat ja juoksija itse olivat pelkästään tyytyväisiä, koska kierrosajat olivat sitä mitä pitikin tässä Keskisalon "omassa juoksussa". Harjoitelkoon kotonaan.

P.S. Juoksua ei tehdä, vaan juostaan.

kari.naskinen@gmail.com