torstai 7. toukokuuta 2009

Tappio oli Jukka Jalosen syytä

Suomi ei koskaan aikaisemmin ollut laukonut niin paljon ja niin huonoista paikoista kuin keskiviikon ottelussa USA:ta vastaan. Tämä oli selvästi syy Suomen häviöön.

Päävalmentaja Jukka Jalonen oli antanut ohjeen, että laukokaa maalia kohti niin paljon kuin mahdollista, koska USA:n maalivahti Robert Esche on huono. Laukaisukartoista näkyi, miten ohjetta orjallisesti myös noudatettiin. Valtaosa laukauksista lähti lähes siniviivalta, ja telkkaristakin näki, miten huonosti laukaukset ajoitettiin - heti vain laukaus, vaikka ei ollut tietoakaan maskista. Niin huonoa maalivahtia ei MM-kisoissa olekaan, että tuo taktiikka olisi onnistunut.

Aina puhutaan siitä miten varsinkin kanadalaiset ovat hanakoita laukomaan. Jalosen kannattaa nyt kisojen jälkeen vertailla Suomen laukaisukarttaa Kanadan laukaisukarttoihin. Ei kanadalaisten laukominen ole samanlaista kuin oli nyt suomalaisten. Kyllä kanadalaiset ensin hakeutuvat edes jonkinlaiseen maalinteko-paikkaan, ennen kuin lähtevät suosiolla pilaamaan hyökkäystään hätiköidyllä siniviivalaukauksella.

Doug Shedden oli parempi valmentaja.

kari.naskinen@gmail.com