tiistai 5. toukokuuta 2009

"Lahti" loppuotteluun

Teksti-tv:stä vilkaisin eilen ennen Suomen - Kanadan ottelun alkua, miten Lahden Namika oli pärjännyt. Näkyivät kahden ottelun tulokset ja niiden yhteydessä kunkin joukkueen parhaat pistemiehet: Namika Conley, Honka Perkins, Kataja Brown, Pyrintö Williams. Pelataan siis Suomen mestaruudesta, ja tulevissa loppuotteluissa on mukana myös "Lahti".

Eilisessä ottelussa Namika teki 79 pistettä, joista suomalaispelaajien osuus oli 12 pistettä! Koripallossa tilanne on mennyt älyttömyyksiin. Lehdistä olen lukenut ääritapauksista, että kentällä on saman-aikaisesti ollut kahdeksan ulkomaalaista ja kaksi suomalaista. Namikan joukkueessa on tällä kaudella tainnut pelata lähes kymmenen ulkomaalaista, jotka kaikki eivät ole edes olleet ns. vahvistuksia.

Jalkapalloliigassa pelaa myös "Rovaniemen" joukkue. Kun RoPS pari viikkoa sitten kävi täällä häviämässä FC Lahdelle, oli sen 11 pelaa-jasta 9 ulkomaalaisia.

FC Lahti on tässä suhteessa toista maata. Sen 23 liigapelaajasta on lahtelaisia 14, ja täysin mahdollista on, että aloituskokoonpano voidaan muodostaa pelkästään oman kaupungin pojista.

Myös Pelicans kuuluu omassa lajissaan niihin joukkueisiin, joiden kotipaikka-aste on kaikkein suurimpia. Kuluneella kaudella sen 28 pelaajasta oli 11 Lahdessa syntyneitä.

kari.naskinen@gmail.com