sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Maailman melkein hitain kansa

Toissa vuonna MTV3:n formulapojat laskivat innoissaan pisteitä siitä, mikä on "maailman nopein kansa". Suomi se oli, kun Kimi Räikkö-nen voitti maailmanmestaruuden ja Heikki Kovalainen oli seitse-mäs. Viime vuonna tämän pistetilaston voitti Saksa, mutta tänä vuonna ei pisteitä ole laskettu ollenkaan, koska Suomi on melkein maailman hitain kansa. Nyt ylivoimainen kolmen kärki on Englanti, Saksa, Brasilia.

Ensi vuonna Suomen tulos on entistä huonompi, koska Kovalainen ei nykyisillä esityksillään pysty sopimustaan McLarenin kanssa uusi-maan. Parhaimmillaan Kovalainen kykenee hyviin, tasaisiin suori-tuksiin, mutta piikit tästä tasosta ylöspäin puuttuvat. Sen sijaan piikkejä alaspäin tulee niin paljon, että toivoa jatkosopimuksesta ei ole.

Nämä "piikit" ylöspäin ovat tärkeitä. Tästä hyvä esimerkki on Jari-Matti Latvala. Piikkejä tulee sekä ylös- että alaspäin, mutta nämä plussamerkkiset piikit todistavat, että ainesta nuoressa kaverissa on, vaikka välillä meneekin pöheikköön. Latvala voittaa maailmanmesta-ruuden ennen Mikko Hirvosta.

Kovalaisen ajelut Monacossa olivat surkeita näyttöjä sopimus-neuvotteluja varten. Ensin aika-ajossa hyytyminen tasapaksulla kierroksella seitsemänneksi ja sitten kilpailussa tuolta samalta sijalta päin seinää. "Lähti käsistä." Huono selitys. Ei ainesta kovaksi kuskiksi.

kari.naskinen@gmail.com