perjantai 27. syyskuuta 2024

Kova päivä


Heti aamukahdeksalta Ulla-rouva silmäpolille kaihin ultraäänileikkaukseen, siitä Kivistönmäen Lidliin ja sieltä kotiin soittamaan terveyskeskukseen laboratoriokokeiden tuloksista. Varsinaiseen asiaan pääsen, sillä tyytyväisenä Yle-veron, MTV-katsomon ja Viaplayn maksajana edessä on kova päivä, kuten ensimmäisenä aamulla ympyröimäni tv-ohjelmien alkamisajat tänään osoittavat:


12.00 Metropolitanista Kevin Putsin ooppera The Hours.
13.25 Matti Kassilan elokuva Varsovan laulu
14.35 Chilen MM-rallin MM-osakilpailun 1. pikataival
15.30 toinen pikataval
16.20 kolmas pikataival

17.10 Kysy Ylestä, suora lähetys Lahdesta
18.00 Harvoin tarjolla 1/12
18.30 SM-liigan ottelut,
varsinkin Tappara - Kärpät
20.00 R
adion sinfoniaorkesterin konsertti
20.00 Rahdinmetsästäjät Amerikassa
20.45 neljäs pikataival
21.45 viides pikataival
22.00 Syvissä vesissä -
sarjaelokuva alkaa
22.15
Claire Denisin elokuva Hyvää työtä
22.30 kuudes pikataival

Koska
jo tämäkin aikataulu johtaa runsaaseen Yle Areenan käyttöön ja muihin järjestelyihin, jätän suosiolla pois pari vanhaa tuttua elokuvaa. Näin siksikin, että jossain vaiheessa pitää Ulla hakea keskussairaalasta ja lisäksi seuraan Zoomin kautta Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen seuran seminaaria vastarinnan muodoista sodanaikaisella Venäjällä, maanpaossa, netissä ym.

Sitten joku vielä sanoo, että pitäisi käydä lenkillä terveyden ylläpidon takia ja olla myös lastenlasten neuvoen heitä oikeanlaisille elämäntavoille. Milläs ehtii, ja sitäkin ajattelee, miten ennen eläkkeelle siirtymistä pystyi tähän kaikkeen. Onneksi tänään ei kuitenkaan ole keila- eikä tennishallin vakiovuoroja, niin ehtii hoitaa kunnolla nämä henkiset harrastukset. Lisäksi tuossa on pöydällä odottamassa kaksi dvd-elokuvaa, jotka siirtyvät ensi viikolle.

kari.naskinen@gmail.com