maanantai 24. huhtikuuta 2023

Muka onnellisten maa houkuttelee pakolaisia


Mesimäyrä Riikka Purran kanta on, että edes työperäistä maahanmuuttoa EU:n ulkopuolelta ei pidä sallia, elleivät tulijat ole hyvin koulutettuja, jolloin heillä on mahdollisuus päästä ”korkean lisäarvon työpaikkoihin”. Elinkeinoelämä toistaa kuitenkin jatkuvasti, että tällaisessa rajauksessa ei ole mitään järkeä, vaan kaikenlaisia työntekijöitä tarvitaan lisääntyvässä määrin Suomen väestön ikääntyessä.


Kun lukee netistä persupoliitikkojen ja -kannattajien kirjoituksia, on kuva puolueen muodollista kantaa vielä synkempi. On iso joukko niitä yksinkertaisia äänestäjiä, joiden mielestä kaikki maahanmuutto olisi estettävä. Eikä pitäisi julkaista niitä juttuja, joiden mukaan Suomi on muka maailman onnellisimpien ihmisten maa. Tällaiset oudot onnellisuustilastot vain houkuttelevat tänne entistä enemmän luku- ja kirjoitustaidottomia onnenonkijoita.

Ukrainan tilanteen persuporukat tunnistavat sodaksi, joten sieltä sentään hyväksytään toistaiseksi pakolaisten tulo, ja nehän ovat valkoihoisiakin. Sen sijaan Afganistanista, Syyriasta ja Sudanista tänne on turha tulla, hoitakoot siellä kärhämänsä itse.

EU-jäsenyys on yksi asia, joka mahdollistaa pakolaisvyöryn. EU-lait ja -sopimukset pitäisi persujen mielestä sanoa irti, koska ei Brysselissä tiedetä, mikä on suomalaisten etujen ja oikeuksien kannalta parasta. Persujen puolueohjelmassa ihmetellään, miksi Suomi on oman kansallisen etunsa vastaisesti liittynyt niiden harvojen EU-maiden joukkoon, jotka ottavat vastaan Etelä-Eurooppaan laittomasti saapuvia maahanmuuttajia. Eli miksei muutenkin voida hoitaa itsenäisesti suomalaista yhteiskuntapolitiikkaa? Siis parasta olisi erota koko unionista.

Persujen ratkaisu kaikkeen tähän on, että pakolaisia pitää auttaa heidän kotimaissaan. Tilanteen ratkaiseminen näinkin olisi kuitenkin mahdotonta, jos Perussuomalaiset-puolue
pääsisi asioihin vaikuttamaan, koska sen mielestä kaikenlaisia kehitysaspumäärärahoja olisi valtion budjetista leikattava ronskilla kädellä.

Käytännössä persupuolueen keskeinen periaate on, että rajojen yli ulottuva yhteisvastuu on kelvoton malli, koska se vie meiltä itseltämme aina jotain pois ja tilalle tulee jotain huonoa, kuten esim. vieraita pakolaisia. Erityisen vaarallista on, että persupuolue ei ole yksin tämän jyrkän isänmaallisuusasian kanssa. Äärioikeiston nousu muuallakin maailmassa ja varsinkin Euroopassa Venäjä mukaan lukien kasvatta
vat nationalistista henkeä, mistä ei koskaan ole hyvää seurannut.

Ei uskoisi, mutta persut ovat korkean teknologian suurimpia kannattajia. He nimittäin vastustavat ulkomaalaisten työntekijöiden ottamista terveyskeskuksiin ja vanhusten palvelutaloihin, koska hoitsujen on Suomessa tiedettävä, miten suomenpystykorva haukkuu, kuten Matti Pellonpää jossakin elokuvassa sanoi. Tämä työvoimapula voidaan kuitenkin hoitaa roboteilla, joihin persuvanhuksilla on lämpimämpi suhde kuin vieraan geeniperimän ihmisiin.

Perussuomalaisten nettisivustolla tähän on otettukin myönteinen kanta ja käytetty esimerkkimaana Japania. Siellä väestön ikääntymisen aiheuttama huoltosuhteen heikkeneminen on vauhdikkaampaa kuin Suomessa, ja Japanissa
robotit rakentavat jo isoa patoa ja osallistuvat muutenkin rakennushommiin, joten hoitolaitoksissakin lasketaan niiden varaan.

kari.naskinen@gmail.com