keskiviikko 19. marraskuuta 2008

MM-rallin saa samalla rahalla kuin formulavenekilpailut

Formulavene- ja rokkitapahtuma viime kesänä Lahdessa oli erinomainen. Ei kuitenkaan tarpeeksi hyvä sen järjestäjille, koska ensi kesäksi he pyytävät kaupungilta enemmän taloudellista tukea. Avustusanomus on 50 000 euron sijasta nyt 96 500 euroa.

Jyväskylän kaupungilla on vastaavanlainen operaatio MM-rallin osalta. Jos Lahti päättää panna sata tonnia venekilpailuun, ei Jyväskylän tarvitse satsata paljonkaan enempää, sillä sen nettomenot MM-rallista arvioidaan ensi vuonna olevan 113 000 euroa.

On näillä kahdella tapahtumalla kuitenkin iso ero. Jyväskylän MM-ralli on Pohjoismaiden suurin vuotuinen yleisötapahtuma.

Lahden venekilpailutuen ratkaisee kaupunginvaltuusto 1.12. päättäessään ensi vuoden talousarviosta.

MM-rallia on viime vuosina yritetty hankkia Lahteen. Ei ole onnistunut, eikä onnistu vastakaan. On nimittäin niin, että MM-rallin järjestäminen Suomessa joka vuosi ei enää ole itsestäänselvyys. Tämän hetken tiedon mukaan MM-osakilpailujen järjestämisessä aletaan vuonna 2010 noudattaa vuorottelusysteemiä, ja esimerkiksi juuri 2010 on jäämässä Suomen osalta väliin. Tosin AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Mahonen on sanonut, että joitakin klassikkoralleja saatetaan sittenkin armahtaa tästä kierrätyksestä. Koska tilanne on näin herkkä, ei AKK:n kannata riskeerata mitään - Suomen MM-ralli Lahdessa ei enää olisi klassikko.

kari.naskinen@gmail.com