maanantai 29. syyskuuta 2008

Karita Mattilan Salome suorana Lahdessa

Valtioneuvoston avaisten merkeissä käytiin vuonna 2007 Kansallisoopperassa, tuli maksamaan 85 000 euroa. Nyt voi hoitaa homman halvemmalla, kun Finnkinon uusissa elokuvateattereissa aletaan näyttää suoria esityksiä New Yorkin Metropolitan-oopperasta. Lahden Kuvapalatsi on tässä leikissä mukana.

Tänään iltapäivällä saatiin jo lehdistötilaisuudessa maistiaisia, kun koe-esityksenä nähtiin toinen näytös Giuseppe Verdin La Traviatasta. Kertakaikkisen hieno kokemus. Erinomainen kuva ja hyvä äänikin.

Yleisöesitykset alkavat lauantaina 11.10. klo 20, jolloin tulee suorana satelliittilähetyksenä Metropolitanista Richard Straussin Salome, päärooleissa Karita Mattila ja Juha Uusitalo.

Suurta kiinnostustakin on esitys herättänyt. Siihen varattu teatterisali on jo loppuunmyyty, ja tämän takia on Salomea varten varattu jo toinenkin sali.

Kaikkiaan tullaan kaudella 2008-09 näkemään kymmenen esitystä:

11.10. Richard Strauss: Salome
8.11. John Adams: Doctor Atomic
22.11. Hector Berlioz: Faustin tuomio
20.12. Jules Massenet: Thais
10.1. Giacomo Puccini: La Rondine
24.1. Christoph Willibald Gluck: Orfeus ja Euridike
7.2. Gaetano Donizetti: Lucia di Lammermoor
7.3. Giacomo Puccini: Madama Butterfly
21.3. Vincenzo Bellini: Unissakävelijä
9.5. Gioacchino Rossini: Tuhkimo

Esiintyjät ovat tietenkin kovaa tasoa: Roberto Alagna, Renée Fleming, Angela Gheorghiu jne. Huippuna on Lucia di Lammermoor, minkä päärooleissa laulavat tämän hetken ykköspari Anna Netrebko ja Rolando Villazón, jotka sunnuntai-iltana lauloivat televisiosta tulleessa Masssnet´n Manon Lescaut´ssa. (Anna Netrebko on myös maailman kaunein nainen nykyisin.)

Kapellimestareina toimivat mm. Maurizio Benini, Alan Gilbert, James Levine ja Jesus López-Cobos.

kari.naskinen@gmail.com