torstai 29. lokakuuta 2020

SDP menee Lahdessa taas Kokoomuksen kelkkaan

Lahden demarit jättivät kovasti ajamansa pormestarimallin kesken omasta puolestaan, kun Kokoomus ilmoitti siirtyvänsä vastustavalle kannalle. Nyt kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sirkku Hildén (SDP) sanoo, että demareiden ei pidä lähteä vastustamaan kannattamaansa veronkorotusta, koska se hävisi kaupunginvaltuustossa äänin 4 – 7, taas Kokoomuksen johdolla.


Tämän päivän Etelä-Suomen Sanomien mukaan Sirkku Hildén arvioi, että osa valtuustoryhmistä päätyi vastustamaan veronkorotusta lähestyvien kunnallisvaalien vuoksi. Oltakoon korotuksen tarpeesta kumpaa mieltä tahansa, niin Lahden kärkidemarin kanta
on kummallinen: mennään vain alustavan enemmistön perässä.

Onkohan kaupunginhallituksen puheenjohtajalta menneet asiat sekaisin? Ei kaupunginhallitus nyt tehnyt päätöstä kaupungin virallisesta kannasta, kuten tapahtui hyvinvointikuntayhtymän omistusta koskeneessa asiassa. Veronkorotuksesta kh
ei tehnyt ”kaupungin päätöstä”, vaan pelkästään antoi oman ehdotuksensa kaupunginvaltuustolle, joka asiasta päättää 9.11.

Ei yhteiskunnallisia, poliittisia päätöksiä näin tehdä. Jos ollaan jossakin asiassa häviöltä vaikuttavassa tilanteessa, niin siitä pitäisi alkaa uusi vaihe neuvotteluja ja muiden mielipiteen kääntämistä myöntyväiseksi sille kannalle, jonka tässä vaiheessa häviöllä oleva kanta katsotaan paremmaksi.

”Kokoomus elää sittenkin”, riemuitsee aamun lehdessä Kokoomuksen
Francis McCarron. Hyvinvointikuntayhtymän äänestyksessä McCarron oli väärässä, mutta on nyt oikeassa.

Sosiaalidemokraattien henki vain
sirisee heikosti.

kari.naskinen@gmail.com