perjantai 6. tammikuuta 2012

Toivottavasti Osuuskauppa Hämeenmaa panee Lahden Seurahuoneen kuntoon

Lahdessa ei ole yhtään kokoushotellia. Tämä havainto on tehty kokousjärjestäjille laaditussa hakemistossa, jota levitetään internetissä (http://www.kokouspaikat.com/) ja yrityksille jaettavan lehden muodossa.

Kokoushotelleiksi kelpaavia on tietenkin paljon pääkaupunkiseudulla ja nykyisin myös Pohjois-Suomessa. Muista paikkakunnista parhaissa asemissa ovat Jyväskylä (5 kokoushotellia), Hämeenlinna (4), Tampere (4), Kuopio (3) ja Oulu (3). Jos Lahden seudulla haluaa järjestää kokouksen samassa paikassa missä yöpyy, on mentävä Vierumäelle.

Seurahuone oli aikoinaan Lahden ykköshotelli ja -ravintola. Nykyisellään se on käytännössä kahden tähden hotelli. Nyt kun sen omistus siirtyi SOK:lta Osuuskauppa Hämeenmalle, niin toivottavasti alkaa tapahtua jotakin. Hämeenmaa on onnistunut markettibisneksessä selvästi muita paremmin, joten eiköhän osaamista ja taloudellisia voimavaroja löydy hotellisektorillekin.

Seurahuone tarvitsee kolme rakenteellista muutosta:

1) Hotellin vastaanotto on järjestettävä sellaiseksi, että vastaanottovirjailijan luo ei tarvitse jonottaa kadulla oven ulkopuolella. Sisäänkäynti pääovesta.

2) Hotellin asiakkaita varten on tehtävä lobbybaari, tai siis normaali vastaanottoaula, jossa on myös baaritiski ja muutamia asiakaspöytiä. Nykyisin jos hotelliasiakas haluaisi lähteä ottamaan yömyssyn, joutuisi tunkemaan Memphisin meluisaan nuorisoravintolaan.

3) Seurahuoneen isosta, vanhasta tanssiravintolasalista tehtävä auditoriomainen kokoussali.

Ekstratoive: keskiviikkoillan herkkupöytä kerran kuussa. Kyllä meitä vanhoja keskiviikkopöydän ystäviä vielä hengissä on, ja sen tuntevia on paljon muuallakin kuin Lahdessa.

kari.naskinen@gmail.com