keskiviikko 9. helmikuuta 2011

50 metrin uima-allas halutaan tehdä kilpauintia varten

Lahti on edelleen urheilurakentamisen johtava kaupunki Suomessa, vaikka Lahti ei enää olekaan samanlainen urheilukaupunki kuin joskus vuosikymmeniä sitten. Kilpaurheilulle tarkoitetut olosuhteet ovat hyvät, mutta lahtelaisten menestyminen eri urheilulajeissa vajoaa jatkuvasti huonompaan suuntaan.

Kilpaurheilusta on kysymys nytkin, kun suunnitellaan uutta uimahallia. On päätetty, että pitää saada pitkä 50 metrin allas. Tavalliset uimahallienkäyttäjät eivät 50 metrin allasta tarvitse, mutta pitkässä altaassa voisi järjestää hienoja kilpailuja - jo minä yhdessä tilaisuudessa eilen kuulin puhetta uinnin MM-kisoista.

Kivimaan nykyisen hallin pidentämistä kannattavat ovat sitä mieltä, että näin pitää tehdä, koska kokonaan uusi halli Launeen pellolle tulisi muutaman miljoonan kalliimmaksi. Oikeampi paikka hallille olisi kuitenkin Laune. Jos ei väenväkisin tarvitsisi tehdä 50 metrin allasta, vaan tyydyttäisiin halvempaan 25 metrin altaaseen, hallin sijaintikysymyskin ratkeaisi ilman poliittista kärhämää: uusi 25 metrin halli Launeelle.

kari.naskinen@gmail.com