lauantai 22. toukokuuta 2010

Viro ja Ukraina saatava MM-kisoihin

Jääkiekon MM-kisojen kauneimmat misut katsomossa ovat olleet tshekkejä. Urheiluohjelmien kuvaajilla on tunnetusti hyvä silmä, ja tästä oli todisteena tämänpäiväinen ottelu Tshekki - Ruotsi, jonka katsomokuvissa ei nähty yhtään ruotsalaista tyttöä, mutta tshekkiläisiä joka toinen minuutti.

Suomalaisia kiekkokaunottaria kuvaajat ovat myös löytäneet, mutta suomalaisilla ja tshekeillä on yksi ero: kun suomalainen näkee kuvansa jäähallin isolta kuvaruudulta, hän nousee kaljapäissään seisomaan ja riehuu kädet pystyssä kuin hullu - tshekkikaunottaret ovat viileitä, korjaavat ehkä vähän asentoaan, että näyttää vielä kauniimmalta.

Toivomus Kalervo Kummolalle: järjestä Viro ja Ukraina MM-kisojen A-sarjaan, ja saisi siellä olla enemmänkin Itä-Euroopan ja entisestä Neuvostoliitosta erkaantuneita maita. Virolaiset ja pitkäsääriset ukrainalaiset ovat ihmisrodun parhaita edustajia. Niin kyllä ovat venäläisetkin, mutta venäläiset naiset eivät ole kovin innostuneita jääkiekkohalleihin menemään.

Kummola on alan miehiä. Kun eduskunnassa kähistiin pari vuotta sitten siitä, että kansanedustajat "ahdistelevat" naisia (pelkkä katsekin tulkittiin ahdisteluksi), Kummola sanoi niin kuin asia on: "Johonkin se katsekin on pantava, jos samaan hissiin hyppää naisedustaja tai avustaja rinnat törröllään ja kolme ylintä nappia auki. Jos katse hakee alimman napin kohtaa, on ahdistelija, jos ei, on outo ihminen joka ei huomaa mitään."

kari.naskinen@gmail.com