keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Kun on kokoomuslainen, soveltuu Lahdessa kaikkeen

Lahden museonjohtajaksi valittiin äskettäin Riihimäen Kokoomuksen varapuheenjohtaja Timo Simanainen ja eilen valittiin Lahden opetuspäälliköksi Espoon opetuslautakunnan kokoomuslainen jäsen Lassi Kilponen äänin 7-4.

Erikoista opetuspäällikön valintaprosessissa oli, että ainakin yhdeltä hakijalta oli kysytty myös puoluekantaa. Lain mukaan t
yönhakijalta saa työhaastattelussa kysyä vain sellaisia henkilötietoja, jotka ovat työsuhteen hoitamisessa tarpeellisia. Lahdessa näköjään katsotaan, että Kokoomuksen jäsenyyttä tarvitaan työn hoitamisessa.

Sekä Simanaista että Kilposta haastatteli soveltuvuustesteissä konsulttifirma Personnel. Sen konsulttijohtaja Petri Heikinheimo sanoi pari vuotta sitten Radio Voiman haastattelussa yleisen käytännön olevan
se, että haastateltavalta kysellään asioista, jotka vaikuttavat hänen kykyynsä hoitaa työtehtäväänsä. - "Haastateltavan perhetilanne ja puolison ammatti voivat vaikuttaa hänen mahdollisuuksiinsa sitoutua työpaikkakunnalle ja alkoholinkäyttö saattaa vaikuttaa työtehtävien hoitoon, niinpä nämä asiat tulevatkin esille työhaastatteluissa", sanoo Heikinheimo, jonka puoliso on Lahden entinen kaupunginvaltuutettu, Kokoomuksen Arja Heikinheimo.

Petri Heikinheimoa haastateltiin radiossa sen jälkeen, kun Lapin Kansa oli perunut Johanna Korhosen työhönoton tämän paljastuttua lesboksi.
Petri Heikinheimo sanoi, ettei työnantajalle kuulu onko haastateltava parisuhteessa naisen vai miehen kanssa, koska se ei olennaisesti vaikuta hänen kykyynsä hoitaa työtään. Myös työlaki sanoo yksiselitteisesti, ettei työntekijöitä saa asettaa eriarvoiseen asemaan sukupuolisen suuntautumisen tai poliittisen näkökannan mukaan.

Johanna Korhonen vei asian oikeuteen ja sai isot korvaukset. Lahden opetuspäällikön virkaa hakeneet voisivat nyt tehdä samoin.

kari.naskinen@gmail.com