perjantai 18. lokakuuta 2024

Kaupat haluavat pois myös pankkikortilla maksamisen


Ani harva maksaa kaupan kassalla enää irtorahalla. Kaupat ovat tästä tyytyväisiä, ja nyt ne haluavat eroon myös pankkikortilla maksamisesta. Sekä K- että Lidl-kaupat ovat alkaneet tehdä niin edullisia erikoistarjouksia uudenlaista mobiilimaksamista käyttäville, että pakko ymmärtää kauppojen tavoit
e eli siirtymisen pääasiassa mobiililaitteilla maksamiseen.


Alennukset ovat hurjia. Kävin testaamassa ostamalla paketin Juhlamokkaa. Kassaneiti kysyi, onko minulla mobiili. Sanoin, että kyllä
tuolla parkkipaikalla automobiili on, mutta se ei auttanut. Jos minulla olisi ollut kännykkään asennettuna maksamiseen tarkoitettu mobiilisovellus, olisi Juhlamokan hinta ollut 3,95, mutta kun ei ollut, jouduin maksamaan 6,95, siis melkein kaksinkertaisen hinnan!

Eikä auttanut, vaikka vilautin K-kaupan etukorttia
Citymarketin maksupäätteeseen. Eikä auta jatkossakaan, koska puhelimeeni ei pysty tällaisia uusia vipstaakkeja asentamaan. Sama juttu muissakin kaupoissa.

Saa nähdä, miten asiat kehittyvät.
Nyt alennusmobiiliominaisuuden voi istuttaa kännykän lisäksi myös älykelloon ja aktiivisuusrannekkeeseen, tulevaisuudessa ehkä myös sykemittariin, kihlasormukseen ja sydämentahdistimeen.

Minkähänlainen muuten on älykello? Entä kun tulee älykihlasormus, saako kuka tahansa sellaisen, vaikka olisi kuinka älyttömästi siinä rakkaussyndroomassa menetellyt?

kari.naskinen@gmail.com