maanantai 14. marraskuuta 2022

Ilman verotusta olisi mukavampaa


Me täällä Kokoomuksen fanikerhossa olimme hyvillämme, kun
Björn Wahlroos haukkui Suomen Euroopan vasemmistolaisimmaksi valtioksi. Tämä johtuu siitä, että täällä ihmisiä verotetaan älyttömän rankasti. Asian otti taas esille Kokoomuksen lähinaapuripuolueen Perussuomalaisten kansanedustaja Veikko Vallin, joka oli löytänyt Wahlroosin vanhan haastattelun Maaseudun Tulevaisuudesta yli kolmen vuoden takaa. Koska asia on kuitenkin aina tärkeä, se oli hyvä jälleen kerran toistaa.

Kokoomuksen fanikerhossa me olemme monta kertaa puhuneet, että verottaminen kaikkiaan on väärää yhteiskuntapolitiikkaa. Olisi paljon mukavampaa, jos ei ollenkaan tarvitsi maksaa veroja, vaan jokainen hoitaisi asiansa itse. Ei siihen mitään vasemmistolaista valtiokoneistoa tarvittaisi. Ei ihanneyhteiskkunnassa ihmisten tarvitse antaa kuukausittain tienaamistaan rahoista osaa pois joka kuukausi.

Asian teki taas kerran ajankohtaiseksi, kun Helsingin Sanomien eilisessä lehdessä taloustieteen kymmenestä ns. asiantuntijasta kahdeksan sanoi, että verotusta olisi nyt perusteltua kiristää julkisen talouden tasapainottamiseksi. Järki päässä eli verotuksen vastustamisen kannalla olivat vain Kelan tutkimusprofessori
Hennamari Mikkola ja Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju, joka äskettäin oli sitä mieltä, että vasemmistolainen päämininisteri Sanna Marin on hullu.

Faniklubimme suosikki on Elina Valtonen ja kyllä Petteri Orpokin on nyt oppositioasemassa ollut oikealla asialla. Viimeksi Orpo sanoi, että puolueemme tavoitteena on ansiotuloverotuksen keventäminen kahdella miljardilla eurolla ensi vaalikaudella. Sanna Marinin hallituksen kaavailemaa veromuutosta Orpo ei sanonut hulluksi, vaan samaa tarkoittavasti järjettömäksi.

Viime vuoden pikkujoulussamme lauloimme, että
Sanna Marinin ja Li Anderssonin ”hallitus on vankka, kätyrlauma sankka, se kauhuntuskaa levittää, yli onnettoman maan”. Tilanne on yhä sama, ehkä pahenemaan päin. Ainoa hyvä kehitys on tapahtunut siinä, että ammattiyhdistysliikkeen valtaa on onnistuttu vähentämään. Vielä kun seuraava porvarihallitus saisi aikaan progressiivisen verotuksen muuttamisen tasaveroksi, alkaisivat Suomen asiat olla kohdallaan. Tasaveroa olisi sitten vuosittain yksinkertaista pudottaa muutama prosentti kerrallaan, kunnes oltaisiin nollassa. Vasemmistolaisilla ei säteile polla, että verotuksen pitäisi olla nolla.

Tällaiseen uudistushankkeeseen ei kuitenkaan tarvita ainakaan
Juhana Vartiaista, josta Wahlroos aivan oikein sanoi, että Ruotsissa Vartiaista pidettäisiin edelleen demarina ja USA:ssa vasemmistolaisena. Näitä valekokoomuslaisia mekään emme kerhoiltoihimme pyydä luennoitsijoiksi.

kari.naskinen@gmail.com