keskiviikko 8. syyskuuta 2021

Kaupungin yrityksissä hallitusten jäseniä heitellään kuin rukkasia

Lahti Energia Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Ottela (Kok) sanoo, että yhtiön hallituksessa olisi jatkuvuus yhtiön edun mukaista (ESS 8.9.2021). Yksityisestä yrityselämästä tulleena hän tietää, ettei hallitusten jäseniä siellä heitellä paikasta toiseen samanlaisella holtittomuudella. Nyt kun vaalien jälkeen puolueet ovat taas jakaneet luottamushenkilöpaikat uudelleen, niin energiayhtiön kymmenestä jäsenestä vain yksi sai pitää paikkansa Ottelan lisäksi. Samoin on menetelty kaupungin muissakin yhtiöissä.

Olen aikoinaan toiminut vuosikausia lehtiyhtiön hallituksessa, jossa Ottela toimi puheenjohtaja. Jokainen hallituksen jäsenistä tiesi, missä mennään, mitkä ovat kriittisiä kohtia, mitä uusia vaatimuksia tulevaisuus tuo tullessaan jne.
Nyt Lahti Energiassa, liikevaihdoltaan 20 kertaa suuremmassa yhtiössä, hallitus pantiin melkein kokonaan uusiksi. Eli tulokkaat perehdytykseen, ja kun he pääsevät jotenkin sisään asioihin, tulevatkin jälleen uudet vaalit ja vaihdokset.

Lahti Energian hallituksessa sai Ottelan lisäksi jatkaa vanhoista jäsenistä vain
Nea Similä (SDP). Vesiyhtiön Lahti Aqua Oy:n kahdeksasta jäsenestä saivat jatkopaikat vain Jani Wallenius (Kok) ja Kari Lempinen (SDP). Samankokoisessa Lahden Pysäköinti Oy:n hallituksessa jatkavat vanhoista vain Harri Numminen (Kok) ja Risto Paulamäki (SDP), samoin Spatium Toimitilat Oy:ssä vain Marko Varjonen (Kok) ja Susanna Soppi (SDP).

Lahden Talot Oy:ssä vain puheenjohtaja
Pasi Karjalainen (SDP) säilyttää paikkansa ja KOKO Lahti Oy:ssä jäsen Tapani Ripatti (SDP). Päijät-Hämeen ateriapalvelut Oy:ssä vaihdettiin kaikki.

Että kovin on heiluvaa. Pitkäjänteisyydestä ei hajuakaan, vaan politiikkaihmisiä heitellään kuin rukkasia.
Vaikuttaa kuin yhtiöiden hallituspaikkoja pidettäisiin jonkinlaisina jäte- ja lohdutuspaikkoina, kun vähänkin ääniä keränneille pitää joitakin palkkiopaikkoja järkätä. Näin veronmaksajana tuntuu, että yhtiöitemme toimintaan ei suhtauduta riittävällä vakavuudella.

kari.naskinen@gmail.com