maanantai 9. elokuuta 2021

Onkohan kaikki rokkitapahtumiin osallistuneet kirjattu ylös?

Lahden kansainvälinen urkuviikko alkoi tänään Ristinkirkossa. Koronavirusmahdollisuus oli otettu sillä tavalla huomioon, että jokaisen konserttiin tulleen piti kirjoittaa paperille nimensä, puhelinnumeronsa ja sähköpostiosoitteensa. Näin saataisiin nopeasti kaikille kävijöille nopeasti tieto, jos konsertissa jossakin vaiheessa havaittaisiin koronankin olleen paikalla. Lisäksi paikat kirkkosalissa oli merkitty niin, että pari metriä piti aina jättää tyhjää väliin.


Mitenkähän on esimerkiksi tuhansia ihmisiä keräävissä rokkikonserteissa? Tänä kesänä olen käynyt yhdessä toisessakin konsertissa ja kolmissa yleisurheilukilpailuissa, mutta ei niissäkään mitään tällaista kontrollia ollut.

Elokuvateatterissa kävin viimeksi perjantaina. Noin sadan paikan saliin otettiin 19 katsojaa, joiden turvavälit oli vielä varmistettu niin, että vain joka kolmannella penkillä saattoi istua, koska välistä oli aina kaksi penkkiä ruuvattu kokonaan irti.

Eikä näissä käymissäni tilaisuuksissa näkynyt yhtään halailevaa känniläistä. Kyllä taidealan tilaisuuksien järjestäjät oikeassa ovat ihmetellessään epäoikeudenmukaisia rajoituksia, kun samanlaisia ei kuitenkaan ole kauttaaltaan tapahtuma-alalla.

kari.naskinen@gmail.com