tiistai 2. maaliskuuta 2021

Tarjouksiin ei kannata tarttua

Tilasin oululaisen Kalevan digilehden, kun oli huipputarjous: kuukausi yhdellä eurolla. Halusin nimittäin ehdottomasti lukea lehdestä yhden mielenkiintoisen jutun, ja tämä erikoishalpa tarjous antoi siihen ainoan mahdollisuuden nyt, kun kirjaston lukusali on kiinni.


Heti arvelin, että mitenkähän tässä käy. Niin kävi kuin vähän luulinkin. Erittäin monimutkaiseksi tehdyn nettijärjestelmän kautta ilmoitin Ouluun ennen tilauskuukauteni loppumista, että lopetan tilaukseni. Eipä käynyt. Tänään huomasin lukuoikeuteni olevan edelleen voimassa. Kirjoitin taas Ouluun, että mitä tämä tällainen on. No sieltä vastattiin, että kysymyksessä on automaattisesti jatkuva tilaus, 15,90 euroa kuukaudessa, mikä tullaan nyt minulta veloittamaan. Peruutuksen lupasivat ottaa huomioon kuukauden kuluttua.

Tällaista näiden kanssa on. Eikä ollut minullekaan ensimmäinen kerta, että ”tilasin” jotain muutakin kuin mitä olin tarkoittanut. Paras on välttää tarttumasta kaikkeen sähköiseen markkinointiin, koska siellä osaavat juonia nämä systeemit meitä tavallisia talliaisia ovelammiksi. Varsinkin tilauksen peruminen ja lopettaminen on tehty hankalaksi.

kari.naskinen@gmail.com