maanantai 27. joulukuuta 2010

Aatos Erkkoa verotetaan kevyemmin kuin eläkeläisiä

On taas saatu verokortit ensi vuoden ennakonpidätysperusteista. Kun aikaisemmin syksyllä oli lehdistä luettu viime vuoden verotustietoja, niin yhteenvedoksi pystyin tälläkin kertaa toteamaan, että minä olen raskaammin verotettu kuin esimerkiksi Aatos Erkko ja Harald Relander. Maksan eläkkeestäni veroa 31 prosenttia, mutta Erkko omista tuloistaan vain 28 prosenttia ja Relander 27 prosenttia. Se kuitenkin lohduttaa, että olen veronmaksajana samaa tasoa 31 prosentin Björn Wahlroosin kanssa.

Eikä meininki tästä ole mihinkään muuttumassa. Martti Hetemäen verotyöryhmä lähtee edelleen siitä, että verotusta kevennetään sieltä sun täältä, mutta ei kuitenkaan eläkeläisten verotusta. Rikkaiden henkilökohtaisen verotuksen keventäminen kompensoidaan kulutusveroja korottamalla, mikä käytännössä tarkoittaa, että kaikki ihmiset maksavat entistä enemmän veroja tasaprosenttiperusteella.


Kaksi viimeistä hallitusta on jo säätänyt kaikkein suurituloisimmille miljardien eurojen verohelpotukset. Jos seuraavankin hallituksen koostumus on nykyisenkaltainen, ei Erkon verotusta kiristetä, sillä pääomatulojen verotuksesta ei tehdä progressiivista eikä varallisuusveroa palauteta.

kari.naskinen@gmail.com