maanantai 14. kesäkuuta 2010

Messuyhtiön johto ei ole osannut asiaansa

Lahden kaupunginvaltuusto teki tänään rahapäätöksen, millä pelastettiin Lahden Messut Oy konkurssilta. Kaiken takana on neljä vuotta sitten tehty päätös rakentaa kaupungin rahoilla uusi iso Lahti-halli. Messuyhtiö ei ole pystynyt uuden hallin kanssa toimimaan taloudellisesti.

Kun valtuusto teki päätöksen Lahti-hallin rakentamisesta, lupasi messuyhtiön silloinen toimitusjohtaja Jorma Helén, että kaupunki ei joudu maksamaan mitään uudesta messuhallista, vaan kyseessä on vain lainantakaus. Toisin on käynyt.

Tämäniltaisessa valtuuston kokouksessa Jari Salonen (Kok) sanoi, että eivät messujohtajat tahallaan ole harhauttaneet valtuutettuja. Tästä voi päätellä, että messujohtajat ovat olleet asiaansa osaamattomia harrastelijoita.

Jorma Ratia (Kok) puolestaan syytti sekä yhtiön toimitusjohtajaa että hallitusta. - "Hallitus ei ole reagoinut, kun asiat ovat alkaneet mennä huonosti. Viimeistään nyt on tehtävä niin, että toimitusjohtajalle annetaan kovat vaatimukset - ja sitten tulos tai ulos."

Messuyhtiön toimitusjohtajaksi valittiin Helénin jälkeen Jussi Eerikäinen. Hallituksen puheenjohtaja on Ilkka Viljanen (Kok). Toinen kaupungin edustaja messuyhtiön hallituksessa on Mika Kari (SDP).

Jouko Skinnari (SDP) oli huojentunut. Hän sanoi, että tämä on nyt viimeinen kerta, kun rahaa pannaan messuihin. En usko. Nyt kaupunki omistaa 63 prosenttia messuyhtiöstä, joten nythän se vasta vastuussa onkin, koska yhtiön muut osakkaat eivät pane tikkua ristiin yhtiön puolesta. Tästä eteenpäin on entistä helpompi huutaa kaupunkia apuun, koska se on messuista vastaava pääomistaja.

Kannattaa lukea myös Ulla Vaaran (SDP) blogista hänen valtuustossa pitämänsä messupuhe: http://www.vaaranaskinen.fi/

HALLIN NIMI

Lahti-hallin nimestäkin puhuttiin valtuuston kokouksessa. Skinnarin mielestä se on huono, koska se viittaa lahtaamiseen. Tätä oli kuulemma ihmetelty Keskustan puoluekokouksessakin. Antaahan nimi myös mielleyhtymän Lahden tapahtumiin keväällä 1918, ja kun Fellmanin peltokin on siinä ihan vieressä...

Luonnollista sen sijaan oli, että lahtaripuolueen Salonen sanoi pitävänsä nimeä erittäin onnistuneena.

Jos kuntaliitos syntyy, voitaisiin siinä yhteydessä päästä eroon koko lahti-nimestä.

kari.naskinen@gmail.com