sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Mielenkiintoista pelata itsekin MM-kisoja

Jalkapallon MM-kisat vievät nyt suurimman osan vuorokauden hereillä oltavista tunneista. Eikä tähän harrastukseen riitä enää se, että katsoo kaikki ottelut televisiosta, vaan nyt pystyy itsekin osallistumaan kisoihin. Tämän mahdollistaa internet. Jos ette vielä ole löytäneet, klikatkaapa tästä sivulle http://www.mm2010porssi.fi/, niin pääsette mukaan.

Tässä nettipelissä valitaan oma joukkue siten, että kaikista tarjolla olevista MM-kisapelaajista kootaan 11 miehen kokoonpano. Sitten kun joku omista pelaajista tekee maalin, saa tietyn määrän pisteitä, tai jos saa keltaisen kortin, menettää pisteitä. Tällaisia erilaisia pistekohtia on noin 15. Lisäksi peliin kuuluu, että kisojen aikana saa omaan joukkueeseensa tehdä 23 pelaajavaihtoa.

Tähän mennessä arvokkaimmat pelaajat ovat olleet Etelä-Korean Jung-Soo Lee, Argentiinan Gabriel Heinze, Meksikon Rafael Marqúez, Etelä-Korean Ji-Sun Park ja USA:n Clint Dempsey.

Edelleen tähän monimutkaisen hienoon järjestelmään kuuluu, että pelaajat voivat muodostaa keskenään kimppoja. Meillä on sukulaisten kesken kimppa, jonka jäseninä me pelaamme myös keskenämme paremmuudesta. Tämä Ilta-Sanomien nettijärjestelmä seuraa jatkuvasti myös oman kimppamme keskinäistä järjestystä. Meidän kimppaa johtaa muuan JJK:n kannattaja, ja FC Lahden kannattaja on viimeisenä - tuttu järjestys.

Tällainen mukana pelaaminen tekee otteluiden seuraamisen kaksinkerroin hauskemmaksi. Muuten vähän tylsemmätkin ottelut muuttuvat mielenkiintoisiksi, kun olohuoneen pöydällä on lista myös kimppamme muiden jäsenten valitsemista pelaajista. Tämän takia pitää tänään katsoa myös ottelut Algeria - Slovenia ja Ghana - Serbia ennen illan pääottelua Saksa - Australia.

Sekin tässä järjestelmässä on kiva, että pystyy katsomaan myös koko leikin parhaiden pelaajien kokoonpanoja. Meitä on nyt mukana yli 18 000 pelaajaa. Kisat ovat kuitenkin niin alkuvaiheessa, että vielä voi lähteä mukaan.

Hankaliakin tilanteita voi tulla. Jos on ehdottomasti esimerkiksi Tanskan kannattaja, ei pidä ainakaan huomiseksi panna omaan joukkueeseensa hollantilaisia pelaajia, ettei tule skitsoa asetelmaa.

Näin tämä nyt menee 11.7. saakka. Jos ei telkkarista tule peliä, analysoidaan tilanteita muuten ja tehdään pelaajavalintoja. Välillä tosin pitää ehtiä käydä torikahvilassa keräämässä asiantuntijavihjeitä entisiltä Reippaan ja Kyykän pelaajilta.

kari.naskinen@gmail.com