keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Lahden kaupunki avustaa Pelicansia 150 000 eurolla vuodessa

Pelicans Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Viljanen (Kok) sanoi viime viikolla Etelä-Suomen Sanomissa, että Pelicans on ainoa lahtelainen urheiluseura, jota kaupunki ei subventoi [ei maksa taloudellista tukea]. Kun tässä nyt on ollut aikaa vähän penkoa asiaa, niin totuus näyttääkin täysin päinvastaiselta. Lahden kaupungin kokonaan omistama Lahti Energia nimittäin tukee Pelicansia 150 000 eurolla joka vuosi. Pelicans Oy on siis suurinta sponsoritukea kaupungilta saava urheiluorganisaatio.

Tämä on vanha perinne. Kun tällaisten jättisummien syytäminen kilpaurheiluun ei menisi läpi kaupunginvaltuustossa, hoidetaan asia Lahti Energian kautta. Vastaavalla tavalla saa FC Lahti Oy vuosittain 90 000 euroa ja Lahden NMKY:n koripallojoukkue 50 000 euroa.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen kirjoitti viime viikolla Suomen Urheilulehdessä, että Suomen parhaat seurajohtajat ovat JYPin Jukka Seppänen ja KalPan Sami Kapanen. Jyväskylässäkin on suunnitteilla jäähallin saneeraus. Kun rahoituspuolesta kysyttiin JYPin puheenjohtajalta Jukka Seppäseltä, tämä sanoi julkisuudessa, että eiköhän kaupungilla ole tällä hetkellä tärkeämpiäkin rahanreikiä täytettävänä, esimerkiksi homekoulut.

kari.naskinen@gmail.com