lauantai 5. syyskuuta 2009

Lahti on toiseksi paras pesäpallopaikkakunta

Sotkamon Jymy on voittanut 12 pesäpallomestaruutta. Toiseksi eniten mestaruuksia on Lahden Mailaveikoilla, 8. Seuraavina ovat Haminan Palloilijat 7, Helsingin Pallonlyöjät 7, Jyväskylän Kiri 7 ja Kouvolan Pallonlyöjät 5. Etelä-Pohjanmaan joukkueet tulevat kaukana perässä. Sunnuntaina 6.9. LMV juhli 80-vuotista toimintaansa Kisapuistossa.

Paikkakunnittain laskien Lahti ja Helsinki ovat toiseksi parhaat pesispaikkakunnat. Sotkamolla ovat ne 12 mestaruutta; Lahteen mestaruuden toi jo ennen Mailaveikkoja Lahden suojeluskunta, joka oli paras vuonna 1925; helsinkiläiset pääsevät samoin 9 mestaruuteen, sillä Pallonlyöjien lisäksi mestareita ovat olleet Pallo-Toverit ja Puna-Mustat.

Lahden suojeluskunta voitti lisäksi SM-pronssia 1923 ja 1924 sekä SM-hopeaa 1927. Yksi muukin erikoisuus mahtuu pesäpallon mestaruushistoriaan: sotien aikana 1942 kultamitalijoukkue oli Valtion lentokonetehdas (Tampere).

LMV:n mitalitaulukko on Lahden palloiluseurojen paras:

8 - 3 - 0 LMV

5 - 4 - 0 Kuusysi
3 - 5 - 4 Kimmo
3 - 3 - 3 Reipas
2 - 4 - 0 Namika

1 - 6 - 4 Lahden Uimaseura
0 - 0 - 1 FC Lahti

VAIKKA EN
OLE AUDIMIES...

...niin nauratti television naisjuontaja KPL:n ja Sotkamon ensimmäisessä finaaliottelussa. Ennen viimeistä sisävuoroa KPL johti 4-2; juontaja kysyi haastateltavaltaan, pitäisikö Kouvolan yrittää lyödä lisää juoksuja vai kannattaisiko vain varmistella.

Mitenkähän johdossa oleva joukkue omalla sisävuorollaan varmistelee voittoaan ilman, että pyrkii tekemään lisäpinnoja?

kari.naskinen@gmail.com