tiistai 9. joulukuuta 2008

Kaupunginhallitus ylitti toimivaltansa

"Kunnan ulkoisen valvonnan muodostavat tarkastus-lautakunta ja tilintarkastaja. Ulkoinen valvonta on kunnan toimivasta johdosta riippumaton kaikki kunnan toiminnot kattava ja valitsijalleen, valtuustolle, raportoiva tarkastustoiminto."

Tätä selväsanaista määritelmää ei Lahden kaupunginhallitus tunnu ymmärtävän.

Lisäksi kaupunginvaltuusto on päättänyt, että kaupungin tarkastustoimisto avustaa kaupungin tilintarkastusta, mitä kautta tarkastustoimistolle ja -lautakunnalle on langennut myös laillisuuskysymysten valvonta.

Kun kaupunginorkesterin intendentille Tuomas Kinbergille on annettu kirjallinen varoitus ja kun kaupungin tarkastuslautakunta on päättänyt tehdä poliisille tutkintapyynnön kaupungin virkamiehen sivubisneksistä, niin kaupunginhallitus ei varsinkaan tätä jälkimmäistä hyväksy. Kaikkiaan tuntuu vähän siltäkin, että taas on "väärin sammutettu".

Tarkastuslautakunta on tilivelvollinen vain kaupunginvaltuustolle. Tätä ei kaupunginhallitus hyväksy. Kaupunginhallitus haluaa panna oman puumerkkinsä asiaan, koskapa se
päätti vielä arvioida Kinbergille annetun varoituksen riittävyyttä ja mahdollisesti tarvittavia muita toimenpiteitä. Kaupunginhallitus palaa asiaan 22.12.

Miksi pitää palata, kun asiaan perusteellisesti perehtyneet kaupunginreviisori Juhani Tapiola, sisäinen tarkastaja Tuomo Piipponen ja tarkastuslautakunta ovat jo tehtävänsä tehneet? Onko kaupunginhallituksella tässäkin asiassa se kaikkein suurin viisaus, ja näinkö kaupunginhallitus marssii lautakunnan yli, vaikka kaupunginhallituksella ei ole mitään asiaa lautakunnan tontille? Samoin se marssii tarkastuslautakunnan asettaneen kaupunginvaltuuston yli.

Jotain hämärää tässä on, paljonkin.

kari.naskinen@gmail.com