maanantai 25. elokuuta 2008

Yhteenveto


SUOMEN YLEISRADIO hoiti kisojen televisioinnin. Paikalla oli 350 yleläistä. Hyvin toimi, ja kattavasti. Stadionin harjoituskentältäkin näytettiin, kun Asafa Powell tuli vessasta. Seuraavalla kerralla pitää vessoissa olla sisäkamerat, että nähdään, kummalla kädellä Usain Bolt pyyhkii.

MELOJA MIKA HOKAJÄRVI selitti epäonnistumistaan sillä, ettei saanut melasta kunnon otetta. Sama jos aikuinen ihminen valittaisi, että jäi ruoka syömättä, kun ei saanut kunnon otetta haarukasta.

SUURIN NAUTINTO oli seurata Tuula Tenkasen epäonnistumista. Me penkkiurheilijat pääsimme toteamaan, että olemme parempia asiantuntijoita kuin Purjehtijainliitto ja Suomen olympiakomitea.

VENÄJÄN OLYMPIAKOMITEA on fiksumpi. Siellä Andrei Silnov jätettiin ensin valitsematta Pekingiin, mutta kun Silnov myöhemmin hyppäsi huipputuloksen, pantiin valinta uusiksi. Silnov voitti korkeushypyn kultamitalin.

STEFAN HOLM ei tällä kertaa saanut mitalia, mutta ihme silti, että Mauri Pekkarisen kokoinen ja nälköinen mies pystyy hyppimään näin korkealta.

TAHKO PIHKALA sanoi joskus 1920-luvulla, että "naisten viisi olympialajia ovat viisi naulaa olympialiikkeen arkkuun". Pekingissä naisten 7-ottelun keihäänheitto oli laji, josta saadun tv-lähetyksen voisi lähettää ohjelmassa "Hauskat kotivideot".

MIKSI KENTTÄLAJEISSA pitää olla karsintarajat, kun loppukilpailuihin pääsee kuitenkin joka kerta vain 12 parasta?

TV-SELOSTAJAT käyttävät 200 metrin juoksusta nimitystä "kakkonen". Antaa ammattimaisen leiman.

TV-SELOSTAJAT käsittelevät ihmisiä esineinä. "Nyt kärjessä on kenialaisia kolme kappaletta."

ONKOHAN BAHAMA paras urheilumaa? Asukkaita 300 000, kaksi mitalia Pekingistä.

KYMMENEN KAUNEINTA yleisurheilijaa (aakkosjärjestyksessä):
Tatjana Andrianova, Venäjä, 800 m
Clarissa Claretti, Italia, moukari
Natalia Dobrynska, Ukraina, 7-ottelu
Levin Franco, Paraguay, keihäs
Gulnara Galkina-Samitova, Venäjä, 3000 m esteet
Habiba Grhibi, Tunisia, 3000 m esteet
Jelena Isinbajeva, Venäjä, seiväs
Jade Johnson, Britannia, pituus
Yana Maksimava, Valkovenäjä, 7-ottelu
Nevin Yanit, Turkki, 100 m aidat

Erikoismaininnat: Kamerunin 3-loikkaaja Francoise Mbango Etone hyppäsi hame päällä; Venäjän 800 metrin komea juoksija Svetlana Kljuka juoksi kuin hirvi, kuin Pekka Vasala aikoinaan.

JOKAISEN OLYMPIAKISOIHIN valitun urheilijan piti jo pitkän aikaa ennen kisoja antaa dopingviranomaisille koko ajan ennakolta kahden tunnin tarkkuudella selvitys siitä, missä on, jotta testaajat pääsevät testaamaan. Juha Hirvi sanoi, että tuntuu kuin olisi ehdonalaisvankeudessa. Ihme, ettei Amnesty International ole puuttunut asiaan.

kari.naskinen@gmail.com