tiistai 7. heinäkuuta 2020

Elokuvat vaarallisempia kuin pesäpallo

Kävin Kouvolassa katsomassa pesäpalloa. Koska koronaviruskin on vielä ajolähtötilanteessa, oli katsojat jaettu kahteen 600 ihmisen ryhmään. Lisäksi kuuluttaja neuvoi huolehtimaan turvaväleistä, mutta varsinaisesti tilanne oli kuitenkin aivan samanlainen kuin viime kesänä siellä käydessäni. Katsomossa istuimme niin kuin ennenkin ja väliajalla liikuttiin ja jonotettiin makkaroita vanhaan malliin.

Eilen kävin elokuvissa. Siellä oli käytössä vain joka toinen penkkirivi, ja sallituillakin riveillä oli mahdollista istua vain joka kolmannella penkillä, koska välistä oli peräti ruuvattu kokonaan irti penkkien istuinosat.

Tämä joka toisen penkkirivin systeemi on käytössä myös yleisurheilukilpailuissa. Huomenna kilpaillaan Jyväskylässä ja viikon kuluttua Lahdessa.

Yleisesti ottaen koronavirus on Suomessa pystytty torjumaan ilmeisen hyvin. Helsinki ja Uusimaa ovat hankalampia paikkoja, mutta kun esimerkiksi meidän 200 000 asukkaan maakunnassa on vain 112 ihmistä saanut koronatartunnan ja vain neljä on kuollut, niin onhan tilanne hyvä. Pesäpallomaakunnassa Kymenlaaksossa luvut ovat tätäkin paremmat.

Rajoitusten purkaminen ja pesäpallosarjojen alkaminenkaan eivät ole aiheuttanut tartuntavyöryä. Ravintoloissakin meininki on kuulemma yöaikaan jo samanlaista kuin ennenkin, joten eiköhän tämä tästä hoidu.

kari.naskinen@gmail.com