torstai 5. maaliskuuta 2020

Lahden kaupunki julistaa vasta suunnitelmissa olevaa asiaa valmiina

Tänään torstaina jaettiin joka kotiin Lahden kaupungin kaavoituskatsaus, jossa täysin keskeneräistä suunnitelmaa kaupungin keskustan radikaalista muuttamisesta esitellään jokseenkin valmiina asiana. Esittelyn otsikko: ”Keskustassa liikkuminen uudelle vuosikymmenelle.”

Tekstissä kyllä mainitaan, että uutta kaupunkikeskustan järjestelmää vasta suunnitellaan, mutta esimerkiksi karttakuvassa linja-autopysäkit on jo siirretty torin kohdalta Trion luokse. Lahden asukkaiden mielestä ajatus on kertakaikkisen huono, mutta brosyyrin teksti on selvää: ”Trion joukkoliikenneterminaalin, keskustan autoliikenteen kehän ja kävelypainotteisten katujen alustava kustannusarvio on 20-30 miljoonaa euroa.”

Kartasta myös näkyy, että Saimaankatua jatketaan Mannerheiminkadulle saakka, vaikka tämän operaation sisältämää tunnelia ei tällä kertaa ole uskallettu karttaan merkitä.

Kaupunkilaisille annetaan joka tapauksessa sellainen kuva, että näin tämä homma nyt menee ja toteutetaan, vaikka koko asiasta ei ole edes kaupunginvaltuutettuja informoitu mitenkään.

Tämän manipulointijulkaisun on toimittanut sylttytehdas itse eli teknisen ja ympäristöviraston ”maankäyttö ja aluehankkeet, kaupunkisuunnittelu”.

kari.naskinen@gmail.com