perjantai 14. helmikuuta 2020

Miten sen sähköauton saa?

Kuulkaas nyt SDP, vasemmistopuolue, kommunistit ja vihreät, hallitus, työryhmät, valiokunnat ja muut. Kun pitäisi lopettaa vanhalla autolla ajaminen ja vaihdettava sähköautoon, niin miten se käy.

Toissa vuonna vaihdon bensa-auton uudempaan. Sain vanhasta hyvitystä 2500 euroa ja kun panin muutaman tonnin lisää rahaa, pystyin ostamaan vähän tuoreemman mallin. Tämä sama tulee toistumaan 8-10 vuoden kuluttua. Tällä systeemillä en kuitenkaan vielä vuonna 2035:kään saa sähköautoa.

Jonkin verran sähköautot varmaan halpenevat, mutta vaikealta tuntuu. Lisäksi te uhkaatte nostaa ensi syksynä bensaveroa, joten autonkäyttöni kallistuu ja säästöön jää tästäkin syystä vähemmän rahaa seuraavaa autonvaihtoa varten.

En tule toimeen ilman autoa, joten ajan aina vanhalla bensa-autolla, jos ei nyt tule esille jotain ratkaisevasti uudenlaista vaihtoehtoa. Vain siksi, ettei minulla ole varaa ostaa sähköautoa, en voi mitenkään olla syyllinen esimerkiksi Intian liikenneruuhkien aiheuttamaan maapallon ilmaston huononemiseen enkä Finlandia-hiihdon peruuttamiseen.

kari.naskinen@gmail.com