tiistai 6. maaliskuuta 2012

Suurimmalla omistajalla ei mitään sananvaltaa Päijät-Hämeen koulutuskonsernissa

Lahden kaupunginvaltuustossa käsiteltiin eilen Päijät-Hämeen koulutuskonsernin ja Lahden ammattikorkeakoulun asioita, lähinnä Lamk:n taidealojen opetuksen lakkautusaikeita. Puheenvuoroista kävi ilmi, että Lahden kaupungilla ei edes konsernin suurimpana omistajana ole juurikaan sananvaltaa asiassa. Kun on ihmetelty, miksi kaupungin edustajat eivät ole käyttäneet vaikutusvaltaansa asiassa, vastaukset olivat ulkopuolista ihmetyttäviä.

Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta (Kok): "Minulla ei ole minkäänlaista mandaattia toimia asiassa."

Kansanedustaja Jouko Skinnari (SDP): "Kansanedustajana minulla ei ole mandaattia toimia, mutta siitä huolimatta olen Helsingissä toiminut."

Kaupunginvaltuutettu Eero Vainio (SDP): "Ei tavallinen valtuutettu voi mitään tehdä, kun ei ole mandaattia."

Mandaatilla tarkoitetaan valtuutusta toimia jonkin asian puolesta. Tätä ei siis ole. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kari Salmi (SDP) sanoi samaa, vaikka toimii jopa Lahden korkeakoulupoliittisen toimikunnan puheenjohtajana. - "En pysty vaikuttamaan koulutuskonsernin asioiden valmisteluun enkä päätöksiin."

Ainoana koulutuskonsernin toiminnalle hyväksynnän
antoi valtuutettu Hannu Himanen (Kok), joka on entinen konsernin hallituksen puheenjohtaja: "Luotan koulutuskonsernin johtoon."

Myllyvirta sen sijaan sanoi, että taideoppilaitosten lakkauttamisen valmisteluprosessi koulutuskonsernissa ja ammattikorkeakoulussa on ollut huono.
Siihen on ulkopuolisen ollut vaikea päästä sisään.

Pahasti on asia päästetty käsistä.

kari.naskinen@gmail.com