torstai 25. elokuuta 2011

Olis keihäällä töitä

Uutisissa oli, että Ilkka Kanerva putosi Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) hallituksesta naiskiintiön takia. Nyt se sitten tuli Kanervalla täyteen.

Edessä ovat joka tapauksessa IAAF:n mestaruuskilpailut Etelä-Koreassa. Siellä taas on sellainen keihäskiintiö, että kaikki halukkaat suomalaiset eivät pääse heittämään.

USA:ssa valitaan urheilijat tällaisiin kisoihin yksiselitteisesti karsintakilpailujen perusteella. Eikä niitä karsintakilpailuja pidetä kuin yhdet/laji. Suomessa tällaista järjestelmää ei varsinaisesti tarvita, koska arvokisoihin pääsevät yleensä kaikki ne, jotka saavuttavat ennalta määrätyt tulosrajat. Poikkeuksen tekee kuitenkin keihäänheitto. Miksi siinä ei voitaisi järjestää yksi kunnon karsintakilpailu, jonka kolme parasta sitten valittaisiin kisareissulle?

Keihäänheitto on tosiaan Suomen ainoa kansainvälinen laji, maailman 20 parhaan joukossa on tämän vuoden tilastossa neljä suomalaista. Missähän muuten luuraa sellainen heittäjä kuin Lasse Etelätalo, jonka tulos tilastossa näyttää olevan 84,41 eli parempi kuin Sampo Lehtolalla ja Antti Ruuskasella.

Moukarinheitossa on 20:n joukossa David Söderberg, mutta Daeguun valittiin kuitenkin vanhoilla meriiteillä Olli-Pekka Karjalainen.

Sitten on vielä yksi suomalainen, joka on lajissaan 20 parhaan joukossa: 10 km:n kävelyssä Veli-Matti Partasen aika on peräti neljänneksi paras, mutta kisoihin valittiin silti Antti Kempas ja Jarkko Kinnunen.

kari.naskinen@gmail.com