perjantai 8. lokakuuta 2010

Lahden kaupungille miljoonalasku Heinolan saunakilpailun jälkilöylyistä

Metallityöväen ammattiosasto Lahdessa järjestää kansalaiskeräyksen Heinolan saunomiskilpailussa itsensä polttaneen Timo Kaukosen ja hänen perheensä tukemiseksi. Mukana keräyksen järjestelyissä ovat myös Lahden Kortteliliiga ja MM-saunojat.

Kallista lystiä löylykilpailut ovat tässä tapauksessa myös Lahden kaupungille. Hengenvaarallisesti vammautunutta saunojaa on nyt hoidettu Helsingin yliopistollisessa sairaalassa puolitoista kuukautta. Lasku tästä tullaan lähettämään Lahdelle, koska potilaan kotikunta on Lahti. Asiantuntija-arvioiden mukaan laskun suuruus tulee olemaan ainakin miljoona euroa.

Näin järjestelmä toimii. Potilaan hoitokulut maksaa aina hänen kotikuntansa. Tosin pieniä kuluja aiheutuu myös potilaalle itselleen, mutta ne ovat tosiaankin vain pieniä rippusia niistä summista, joita sairaalan kulut kustakin tapauksesta aina ovat.

Näin toimii hyvinvointivaltio. Toisenlaistakin järjestelmää Suomeenkin jotkut haluavat. Terveydenhoidon yksityistäminen on rikkaiden toivelistalla aivan ykkösasioita, koska heidän ei silloin tarvitsisi osallistua veronmaksajina köyhempien ihmisten terveydenhoitoon.

kari.naskinen@gmail.com