maanantai 1. helmikuuta 2010

Mauri Pekkarinen

Jos kepun puheenjohtaja- ja pääministerivalintaan saisi osallistua vaikkapa kympin äänestysmaksulla, menisin mukaan ja antaisin ääneni Mauri Pekkariselle. Samaa mieltä on Turun Sanomien entinen päätoimittaja Aimo Massinen (SDP), joka blogissaan 24.1. analysoi pikaisesti neljä pääehdokasta:

Mari Kiviniemi on ihan tyylikäs poliitikko, kokenut, hyvin koulutettu ja kielitaitoinenkin. Mutta mikä häneltä poliitikkona puuttuu, sen mukana puuttuu melkein kaikki. Hänessä ei ole henkilökohtaista särmää, sellaista charmia, joka vetäisi puoleensa suuria massoja. Kiviniemi ei ole keskusteluseurueiden keskipiste. Väki ei kokoonnu kiinnostuneena hänen ympärilleen kuulemaan, mitä ministerillä on sanottavaa. Kiviniemi on tosikko.”

”Kiviniemestä keskusta saisi vielä harmaamman puheenjohtajan ja pääministerin kuin edeltäjänsä. Hän ei olisi värikas edes yksityiselämältään. Kiviniemi hymyilee kauniisti, mutta ei sano suoraan mitään. Tv:n ykkösaamussakin hän lateli ympäripyöreitä ottamatta kantaa juuri mihinkään.”

”Kiviniemi pyrkii puheenjohtajaksi ja pääministeriksi, vaikka hän viimeksi putosi keskustan varapuheenjohtajan tuoliltakin.”

Anneli Jäätteenmäki joutui 2003 eroamaan pääministerin tehtävästä menetettyään eduskunnan ja samalla varmasti kansan enemmistönkin luottamuksen. Mutta kun Ilkan entinen päätoimittaja Kari Hokkanen ja muut kepusatraapit yhä väittävät, että Jäätteenmäki vain ´auttoi Suomea välttämään Irakin sotaan liittymisen´, tämä valhe menee keskustan kentässä läpi. Tosiasiassa silloinen pääministeri Paavo Lipponen puhui yhteisen ulkopoliittisen linjauksemme mukaisesti Washingtonissa vain Irakin sodan jälkeisen jälleenrakennusyhteistyön puolesta, mikä on aivan eri asia kuin sotakoalitioon liittyminen.”

”Olisi vallan merkillistä, jos eduskunnan luottamuksen menettänyt entinen pääministeri palaisi uudelleen pääministeriksi. Siinä olisi kokoomuksellakin nielemistä.”

”Ihan isänmaallisista syistä näkisin, niin uskomattomalta kuin se tuntuukin, mieluummin pääministerinä vaikka Paavo Väyrysen kuin Anneli Jäätteenmäen. Väyrynen olisi toki pääministerinä arvaamaton, mutta Anneli olisi kävelevä katastrofi. Jäätteenmäki ei selviäisi tehtävästä kunnialla.”

”Ehkä paras väliaikaisratkaisu olisi, jos keskustan puheenjohtajaksi ja maan pääministeriksi valittaisiin Mauri Pekkarinen! Elinkeinoministeri hallitsee jo nyt melkein puolta valtakuntaa, niin miksei anneta hänelle vajaaksi vuodeksi koko valtakunta.”

”Pekkarinenkin on toki politiikan vanha ketku ja tunnettu ´pekkaroinnistaan´, kotiin päin vetämisistään, mutta hän tekee uutterasti työtä myös koko maan hyväksi. Pekkarinen perehtyy asioihin perin pohjin. Häntä ei saa kiinni tietämättömyydestä."

"Pekkarinen on Väyryseen verrattava konkari, mutta hänellä on paljon vähemmän vastustajia. Tomeran Pekkarisen johdolla hallitus saattaisi saada vielä vaalikauden loppukautenakin jotain aikaan. Talouskriisi odottaa yhä kipeästi toimenpiteitä."

"Mauri ei ole tehnyt tehtäväänsä. Mauri saa mennä vaikka keskustan puheenjohtajaksi ja maan pääministeriksi. Siis ei kun kehiin, Pekkarinen!"

Yhdessä Lipposen hallituksen liikenneministerin Susanna Huovisen (SDP) kanssa Pekkarinen sai aikaan myös Lusin - Vaajakosken tien parannuksen.

kari.naskinen@gmail.com