tiistai 21. toukokuuta 2019

Hotellissa on tunnelmaa

Me Naisissa Mira Ahjoniemi sanoo, että hotellihuoneessa yöpyminen on aina ihanaa. Onhan se toista kuin kotona, ei imuroimista, ei ikkunoidenpesua, ei roskienviemistä. Mira on niin innoissaan, että kertoo sisustavansa uuden kotinsakin kuin hotellihuoneeksi.

Hotellissa yöpymisessä on tietenkin etunsa, ja rituaalit ovat aina samat:

1. Kun mennään huoneeseen, vedetään verhot ikkunan edestä, että nähdään, millaiset maisemat ovat. Joskus näkyy Parthenon, joskus vastapäisen talon ikkunaton betoniseinä ja pihalla roskasäiliöt.

2. Televisio auki ja selataan läpi, mitä kanavia näkyy.

3. Minibaarit ovat vähentyneet, mutta jos sellainen löytyy, juomavalikoima käydään läpi.

4. Kylpyhuone pitää heti tarkistaa. Onko siisti, onko suihku vai amme?

5. Vaatteet matkalaukusta pannaan vaatekomeroon.

6. Sitten pitääkin jo lähteä käymään aulabaarissa, yksi drinkki on aina paikallaan.

7. Aulabaarista saa usein myös paikallisen sanomalehden, pääsee tunnelmaan.

8. Takaisin huoneeseen, ja jos edelleen on vapaa-aikaa, lähdetään käväisemään kaupungilla. Jokin pieni baari varmaan löytyy.

9. Myöhään illalla palataan hotellihuoneeseen, riisutaan vaatteet ja pannaan ne vaatekomeroon, eikä heitetä tuolinselustalle, kuten kotona.

10. Jos ollaan ulkomailla, valitaan telkkarista jokin outo kanava.

11. Yö on nukuttu ja aamulla mennään suihkuun, vaikka kotona ei joka aamu mennäkään.

12. Lähtöpäivänä otetaan pöydältä talteen mainoskynät, varsinkin jos on lyijytäytekyniä, koska kuulakärkikyniä on jo tarpeeksi, kun niitä saa ennen vaaleja. Pöydällä on ehkä myös pieni muistilehtiö, joka otetaan, jos se menee mukavasti taskuun.

Mira ei omaa hotelliohjelmaansa paljasta, mutta omaan kotiinsa hän ei ole hankkinut mikrouunia, kahvinkeitintä, imuria eikä telkkaria. Seinät hän on maalauttanut marjapuuronpunaisiksi, jotta fiilinki olisi kuin hotellissa.

kari.naskinen@gmail.com